Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ СПИРТЗАВОД ПРИПИНЯЄ ТИМЧАСОВО СВОЮ РОБОТУ

Дата: 20.06.2019 17:22
Кількість переглядів: 2272

 

Фото без опису

Під час робочого візиту до Тростянецької селищної ОТГ 11 червня 2019 року Прем’єр-міністр Володимир Гройсман отримав колективне звернення жителів громади щодо вирішення питання екологічної безпеки мешканців селища та прилеглих територій в зв’язку з діяльністю ДП «Тростянецький спиртовий завод», яке було невідкладно надіслано до Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства охорони здоров`я України та Вінницької обласної державної адміністрації.
 Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій  20 червня 2019 року скликав  позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Гижка. На порядок денний було винесено та розглянуто єдине питання: «Про розгляд екологічної ситуації, яка склалася на території Тростянецької селищної об’єднаної територіальної громади (селищної ради) в результаті діяльності Державного підприємства «Тростянецький спиртовий завод».
    Голова комісії Андрій Гижко детально ознайомив присутніх з ситуацією щодо розповсюдження смороду в результаті діяльності ДП «Тростянецький спиртовий завод», що склалася в смт Тростянці та прилеглих населених пунктах: с.Северинівці, с.Летківці, с.Великій Стратіївці та с. Буди.
 З інформацією про діяльність ДП «Тростянецький спиртовий завод» виступив в.о. директора Богдан Білейчук, який повідомив про неможливість закриття підприємства та усунення неприємного запаху.
   Основним доповідачем з питання  екологічної безпеки громади була селищний голова Людмила  Червонецька, яка поінформувала про екологічну ситуацію за період 2015-2019 років на території Тростянецької селищної ради та озвучила рішення громадських слухань від 10 серпня 2018 року та 04 червня 2019 року щодо закриття ДП «Тростянецький спиртовий завод». Також, селищний голова довела до відома членів комісії вимоги учасників попереджувальної акції протесту жителів смт Тростянця, яка відбулася 12 червня 2019 року біля адмінприміщення спиртзаводу за участю народного депутата Миколи Кучера.
   Результатом засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було одноголосно прийняте рішення про призупинення діяльності Державного підприємства «Тростянецький спиртовий завод» до повного усунення наслідків екологічної катастрофи та вжиття заходів щодо належної переробки та утилізації відходів виробництва.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних