A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Привітання голови Тростянецької селищної ОТГ з 75-ю річницею визволення України від нацистських загарбників

Дата: 28.10.2019 08:52
Кількість переглядів: 630

28 жовтняДень визволення  України від нацистських загарбників

Фото без опису

Шановні ветерани, земляки!

       Сьогодні український народ вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв нашу священну землю в роки Другої світової війни. 75 років минає з тих пір, як Україну  було визволено  від нацистських загарбників.

Ми всі у неоплатному боргу перед пам’яттю загиблих на фронтах Другої Світової війни. 

      Час минає, і у пам’яті поколінь навіки залишається ваш приклад патріотизму та мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі.

      У цей нелегкий для країни час, подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми пам’ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від нацизму , і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день.

   Мешканці Тростянецької громади  свято шанують пам’ять полеглих за їх визволення. 1417 жителів Тростянця та 365  Демидівчан  брали участь в боях з нацистськими  окупантами. За виявлений героїзм 389  чоловік нагороджені орденами  та  медалями,    419  тростянчан та 267 жителів Демидівки  не повернулось з поля бою. На гранітних  обелісках в громаді  золотими літерами викарбовані прізвища  більше шести сотень односельців односельців, що полягли на фронтах Другої  світової  війни.

   У складі 2-ї повітряної  армії  визволяв  від  ворога  рідну    землю  старший лейтенант Іван Лазаревич  Могильчак, уродженець с. Демидівки, який   удостоєний звання Героя Радянського Союзу.

       З  кожним  роком  все  менше  і  менше  живих  захисників, які  мужньо  і  самовіддано  боронили  Батьківщину  від  ворога  та  розбудовували  її  у  післявоєнний  період. На сьогодні у нашій громаді проживає 4 ветерани Другої Світової війни -це Микола Олексійович Мельник, Ганна Олексіївна Гуцаленко, Іван Онуфрійович Крушельницький та Дмитро Йосипович Паламарчук, низький Вам уклін!

    Дорогі ветерани, шановні земляки! Нехай на нашій землі знов запанує мир, Україна квітне, а у родинах царює злагода. Бажаю всім міцного здоров’я, добробуту, тепла та затишку!

 З повагою,

Голова

Тростянецької селищної ОТГ                                                                                         Людмила ЧЕРВОНЕЦЬКА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь