A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянецькій селищній об’єднаній територіальній громаді відзначили День Соборності України

Дата: 22.01.2020 14:30
Кількість переглядів: 1146

Фото без опису

Символічно, що саме по завершенню святкування трьох великих релігійних свят, які зігріли добром і злагодою наші серця, вселили надію на те, що завтрашній день буде радісним, а Україна вільною і єдиною, понад 100 років тому відбулась визначна подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави — Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об’єдналися в самостійну соборну державу. Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.

Тож з цієї нагоди,22 січня 2020 року, у Тростянецькій селищній об’єднаній територіальній  громаді, на центральній площі,за участі керівництва Тростянецької селищної ради, райдержадміністрації та районної ради, керівників установ,організацій, учнів навчальних закладів, представників релігійних громад,громадськості та жителів   відбувся урочистий мітинг .

До присутніх  зі словами вітання звернулася голова Тростянецької селищної ОТГ Людмила Червонецька: «Сьогодні,ввесь український народ відзначає  День Соборності  Ураїни.22 січня 1919 року відбувся Акт Злуки- об’єднання всіх українських земель,всієї території України в єдину державу.То була визначна подія,яка говорила про сміливість,мужність українців в єдиному бажанні –бути разом,бути єдиними.  До прикрого і до болю,кращі сини і дочки України віддають своє життя на Сході України, для того, щоб відстояти кордони нашої держави,відстояти наше право вільно жити на рідній землі.Ми сьогодні зобов’язані залишити нашим нащадкам те,чим  вони будуть гордитися.Ми ,тростянчани ,любимо наше містечко. Наша сила- в нашій єдності, і для цього у нас все є.»-зазначила  у своєму виступі  селищний голова .Фото без опису

 Покладанням квітів до Меморіалу загиблих та хвилиною мовчання вшанували присутні на заході  пам’ять  усіх борців, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України.

Фото без опису 

У виконанні молодих аматорів звучали патріотичні пісні,вірші та Гімн України.

Завершилося  дійство   флешмобом «Україна єдина»,під час якого учні Тростянецького ЗЗСО І-ІІІст. №1 створили прапор України.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь