A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відбулося засідання громадської ради при Тростянецькій селищній раді ОТГ

Дата: 13.02.2020 14:19
Кількість переглядів: 899

                                             Фото без опису

 13 лютого під керівництвом голови громадської ради Галини Федорович відбулось засідання громадської ради при Тростянецькій селищній раді ОТГ.

  На збори дорадчого органу були запрошені голова Тростянецької селищної ГО «Рада ветеранів» Алла Голенченко та інспектор відділу внутрішньої політики та зв’язку з громадськістю апарату Тростянецької селищної ради Віктор Овсянніков.

  Присутні обговорили ситуацію, що склалася навколо районної медичної установи.

 Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». До переліку включено заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня. У Вінницькій області визначено 10 таких опорних закладів охорони здоров’я. КНП «Тростянецька центральна районна лікарня» до цього переліку не ввійшла.

  Також варто зазначити, що з 1 квітня медичні заклади вторинного рівня перейдуть на нову модель фінансування, суть якого полягає в тому, що замість кошторисного утримання фінансуватимуться медичні послуги. А для цього лікарня має провести величезну роботу і відповідати низці вимог Національної служби здоров’я України, без чого укладання угоди з нею для надання гарантованих медичних послуг за програмою медичних гарантій неможливе.

  Основна проблема полягає в тому, що лікарні потрібне забезпечення сучасною медичною апаратурою аби зберегти її статус лікарні інтенсивного лікування і створити умови для якісного надання медичних послуг, на що потрібно мільйони гривень.

  У зв’язку з цим, члени громадської ради при Тростянецькій раді ОТГ  прийняли рішення звернутися із запитом до керівництва Тростянецької районної ради та КНП «Тростянецька центральна районна лікарня», для отримання роз’яснень подальшого функціонування установи в період впровадження медичної реформи.

  Також, було прийнято рішення розгладнули питання забезпечення дозвілля тростянчан, зокрема дітей, молоді та людей поважного віку на засіданні громадської ради в березні 2020 року.

             Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь