A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Медичні установи, що не визначені як опорні - продовжать свою лікувальну роботу

Дата: 18.02.2020 09:27
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

Про розвиток закладів охорони здоров’я в межах медичної реформи, про те як надаватимуться послуги та про особливості формування опорних лікарень говорили під час прес-конференції.

Спілкувалися з представниками районних ЗМІ начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги населенню обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна та керівник обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Василь Железняк.

Як відомо, у січні Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року».

Згідно з цим переліком  на Вінниччині визначено один госпітальний округ та 10 опорних медичних закладів.

Про те, які вимоги існують для таких лікувальних установ розповіла Ольга Задорожна:
-По перше - заклад повинен бути доступним. Шлях до лікарні не повинен перебільшувати 60 хвилин проїзду автомобільним транспортом. Варто додати, що у лікарні обов'язкова наявність відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Заклад повинен мати можливість цілодобово забезпечувати надання медичної допомоги, в тому числі екстреної. Важливим аспектом є ліцензування як закладу, так і медперсоналу. Така лікарня повинна мати усе необхідне обладнання для надання багатопрофільної медичної допомоги, - пояснює спеціаліст департаменту охорони здоров’я.

Фахівець наголошує, що перелік опорних лікарень визначали експерти МОЗ, Національної служби здоров'я та Кабміну. Цей перелік може змінюватися.

Медичні установи, що не визначені як опорні, продовжать свою лікувальну роботу згідно з тими пакетами медичних послуг, які були запропоновані НСЗУ та які вони обрали. Так пояснив Василь Железняк.
-Всі центральні районні лікарні та опорні заклади області є фінансово незалежними. Тобто, опорні лікарні будуть надавати більший обсяг медичної допомоги. Пріоритетний пакет (інсульт, інфаркт, неонатологія, пологи та амбулаторно-діагностичні дослідження) будуть оплачуватися за підвищеним тарифом. Разом з тим, якщо ЦРЛ має базу для надання таких послуг, але не визначена опорною, вона також отримає на ці послуги підвищене фінансування, - говорить Василь Железняк.

Керівник центру медичної статистки додав, що жоден заклад не буде закритий і все залежить від вибору пацієнта.

-Нині пацієнт сам обирає, де лікуватися. Завдання закладу – якісно забезпечити потреби пацієнта та отримати фінансування, - додав Василь Железняк.

Загалом Національною службою здоров’я розроблено 27 лікувальних пакетів,  які будуть повністю фінансуватися НСЗУ та є безкоштовними для пацієнтів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь