A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Погашення заборгованості по Єдиному соціальному внеску – відновлення страхового стажу

Дата: 20.02.2020 10:30
Кількість переглядів: 453

                                                              Фото без опису

 Основними пріоритетами діяльності Пенсійного фонду України є своєчасне призначення, фінансування та виплата пенсій, коректне наповнення Реєстру застрахованих осіб та забезпечення додержання пенсійного законодавства.

    Але для своєчасного фінансування, виплати пенсій ні що інше так не  впливає , як вчасно і в повній мірі сплачений єдиний соціальний внесок.

   Адже саме цей аспект є одним із основних  при   формуванні  права на отримання пенсії та є визначальним під час обчислення її розміру, тому що сьогодні  розмір пенсії і її призначення залежить від  свідомості роботодавців та вчасно сплаченого і в розмірі не менше мінімального єдиного соціального внеску.

     Завдяки вчасно сплаченому єдиному соціальному внеску, застрахована особа отримує cтраховий стаж – період , протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному страхуванню.

    Період здійснення підприємницької діяльності також зараховується до страхового стажу  пропорційно до сплаченого єдиного соціального внеску, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.   У 2020 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб підприємців становить 1039,06 грн. на місяць (4723грн.* 22%).        

  Законодавство дає можливість кожній застрахованій особі та фізичним особам підприємцям, незалежно яку вони обрали систему оподаткування, бути впевненими у завтрашньому дні, в матеріальному забезпечені своєї старості через обов’язкову та добровільну участь у державному пенсійному страхуванні.  Краще сплатити сьогодні і вчасно, ніж при досягненні пенсійного віку визбирувати стаж по крупинці або «докупляти», але вже в подвійному розмірі.

  На жаль на даний час заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску  зростає. Основною причиною зростання заборгованості з єдиного соціального внеску є несплата зобов’язань щодо сум єдиного внеску фізичними особами підприємцями. 

  Тому, Шановні роботодавці, в тому числі Фізичні Особи Підприємці – велике прохання до Вас, сплатити борг по єдиному соціальному внеску з метою відновлення страхового стажу.

  А фізичним особам, які не здійснюють підприємницьку діяльність, не подають звітність, але мають заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску, обов’язково її погасити до моменту державної реєстрації припинення підприємницької діяльності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

  На майбутнє хочеться зауважити, що  вчасно сплачений єдиний соціальний внесок є доцільним і економнішим, тому що при примусовому стягненні заборгованості органами Державної виконавчої служби сума боргу зросте за рахунок виконавчого збору.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь