A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

З нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в закладах загальної середньої освіти селища проведено тематичні заходи

Дата: 21.02.2020 08:00
Кількість переглядів: 652

                                                              Фото без опису

  Із метою звеличення людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, 20 лютого у школах селища проведено низку заходів.

  Так, у Тростянецькому закладі загальної середньої освіти I-III ступенів № 1 проведені патріотичні та історичні години, тематичні уроки, уроки мужності. Музично-театральну композицію-реквієм «Небесну Сотню, Господи, прийми»  підготували учні 10-А класу, класний керівник Кричковська Оксана Євгеніївна. Шкільний бібліотекар Коломієць Н.Д. підготувала історико-патріотичну композицію "Небесна Сотня: ціна свободи". 

  У 2-А класі класний керівник Спіян Н.С. провела урок-пам'яті "Гідності хай промінь не згасає!".

  Учнями 3-А класу було проведено урок пам’яті «Героїзм та мужність ідуть поруч». Учням розповіли про те, що кожен із загиблих мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну, підкреслили, що з події Революції Гідності почався новий етап розвитку Незалежної України. Розчулені і схвильовані третьокласники зрозуміли, якою дорогою ціною завойовується щасливе дитинство, спокійні сонячні дні, тихі родинні вечори.

 У 2-Б класі була проведена година пам’яті: «Гордися, моя Україно, відвагою сотні орлят, що віддали життя без вагання, а нині у небі стоять!». Маленькі школярики, стаючи на шлях, який веде до дорослого життя, прилучались і починали пізнавати перші сторінки історії своєї країни. Притихлі і уважні вони розглядали світлини Героїв Небесної Сотні, фотохроніку, яка зафіксувала ті трагічні події. 

  Урок Мужності було проведено у Тростянецькому закладі загальної середньої освіти I-III ступенів № 2, під час якого учні 8-11 класів переглянули вражаючі відеоматеріали історичної правди подій Євромайдану. Про Небесну Сотню, яка назавжди «відлетіла в небеса», дуже емоційно читала рядки поезії Ярощук Марія, а про сторінки життя Героїв Небесної Сотні розповіла Каліцінська Анна – учениці 11 класу.

  На урок була запрошена Барчук О.В.- провідний бібліотекар КЗ «Публічна бібліотека» Тростянецької ОТГ. У рамках заходу було презентовано книги про події на Майдані, видані національним музеєм Революції Гідності - «Небесна Сотня. Життєписи» та «Майдан. Пряма мова». Презентація даних книг нагадала усім присутнім про ті жахливі події та усіх тих, хто віддав життя в ім’я справедливості. Згадали наших земляків, які були очевидцями тих подій.

 Також у 1-4 класах відбулася година пам’яті «А сотню вже зустрічають небеса».

 Заходи проходили в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто не вагаючись, ціною власного життя заплатив за право жити у вільній, демократичній, правовій державі. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. 

 

     Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

                   Фото без опису  Фото без опису Фото без опису

                              Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь