A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Перспективним планом на Вінниччині передбачено 63 ОТГ

Дата: 03.03.2020 13:32
Кількість переглядів: 1186

  Фото без опису

  Вінницька область подала на узгодження Уряду свій перспективний план формування територій громад. Зі слів Владислава Скальського, він налічує 63 ОТГ. Якою буде кількість районів ще не відомо, але їхня кількість, орієнтовно, не буде перевищувати п’яти.

  Про це голова Вінницької ОДА повідомив  2 березня, під час пресбрифінгу за участю Івана Лукері, радника Прем’єр-міністра України з питань децентралізації. Адже саме 2 березня у Вінниці відбулось обговорення пропозицій щодо внесення змін до Конституції України “Конституційне забезпечення децентралізації в Україні – 2020”.

Участь у ньому взяли представники Вінницької, Тернопільської та Хмельницької областей, а також народні депутати України Віталій Безгін, Лариса Білозір та Аліна Загоруйко.

 

  Натомість Лариса Білозір, як депутат-мажоритарник, вважає, що на Вінниччині має бути п’ять, а не три райони, про що говорилося раніше. Зокрема вона назвала Могилів-Подільський, Гайсинський, Вінницький, Хмільницький і Тульчинський.

  Можливо це будуть не виборні ради, а просто ради округів, які будуть збиратись і спільні питання вирішувати: щодо сміття, щодо доріг, щодо лікарень вторинного рівня. Тому це питання дискусійне, – зазначила Лариса Білозір.

                 https://vezha.ua/wp-content/uploads/2020/03/xphoto_2020-03-02_13-51-08.jpg.pagespeed.ic.M6G3ciQBJR.webp

  Процес децентралізації триває п’ять років, і це вже четверта спроба внести зміни до Конституції в частині децентралізації, – зазначила Лариса Білозір– Президент зробив правильне рішення, він відкликав свій законопроект і відповідно все-таки прийнято рішення їхати в регіони і говорити з людьми, з громадами. Для того, щоб був консенсус і діалог знизу, з базового рівня. Бо ці зміни ми робимо для місцевого самоврядування. Це дасть змогу дійти до спільного рішення, щоб ми знайшли в парламенті 300 голосів, щоб нарешті встигнути і до нових виборів на новій територіальній основі провести вибори в Україні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь