Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Зміни до Конституції України обговорювали представники Вінницької, Хмельницької та Тернопільської областей

Дата: 03.03.2020 14:01
Кількість переглядів: 337

                                                    Фото без опису

  У Вінниці тривають інклюзивні публічні консультації щодо змін до Конституції України в частині децентралізації (проєкт Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстр. № 2598 від 13 грудня 2019 року). Такі зустрічі започатковано Офісом Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України та Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

  На обговоренні були присутні голова обласної Ради Анатолій Олійник, голова облдержадміністрації Владислав Скальський, представники місцевого самоврядування області та експерти із трьох областей: Вінницької, Хмельницької та Тернопільської, народні депутати Лариса Білозір, обрана в окрузі №15 на Вінниччині, а також Віталій Безгін та Аліна Загоруйко.     

  Під час публічного обговорення Конституційного забезпечення децентралізації в Україні за участі Тернопільської, Вінницької та Хмельницької областей, учасники попрацювали в групах щодо визначення пропозицій до проєкту Закону про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації, реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

  Представники Вінницької області на чолі з заступником голови обласної Ради Михайлом Кременюком та першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Здітовецьким акцентували увагу на розмежуванні повноважень та наповненні функціоналу органів місцевого самоврядування та префектур. Участь в обговоренні взяли депутати обласної Ради, голови об’єднаних територіальних громад, представники обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, голови районних рад, експерти обласного Центру розвитку місцевого самоврядування, Асоціації міст України.

  Після загальних публічних дискусій Вінницька, Хмельницька та Тернопільська області обрали по шість делегатів на Всеукраїнське обговорення змін до Конституції в частині децентралізації. Від Вінниччини делегували заступника голови обласної Ради Михайла Кременюка, голову облдержадміністрації Владислава Скальського, голову Вінницької районної ради Сергія Сітарського, голову Вороновицької об’єднаної територіальної громади Олександра Ковінька, експерта Асоціації міст України Сергія Шмігленка та експерта процесів децентралізації Андрія Кавунця.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних