Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

В громаді розглядається питання отримання спеціалізованого автомобіля для перевезення людей з інвалідністю

Дата: 18.03.2020 14:15
Кількість переглядів: 699

                                                                               Фото без опису

       Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року №189 «Деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату» уряд започаткував соціальну ініціативу – придбання за кошти державного бюджету при співфінансуванні з місцевих бюджетів спеціалізованих автомобілів для людей з інвалідністю, так зване соціальне таксі.

         Спеціальне авто призначене для транспортування двох людей у візках і трьох супроводжуючих. Виготовлені автівки в Україні на основі вантажно-пасажирського мікроавтобуса PEUGEOT Boxer. Авто укомплектоване пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом. Для зручності підйомник має перехідний місток. Основні технічні параметри відповідають Директивам Безпеки ЄС.

         В цьому році Тростянецька селищна об’єднана територіальна громада взялася реалізовувати програму на придбання автомобіля і відповідно до вищезгаданої постанови надіслала до Міністерства соціальної політики України пакет документів для отримання спеціалізованого автомобіля.

         Служба з перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату дозволить людям, які мають обмеження здатності до пересування, забезпечити можливість доступу до інфраструктури за допомогою спеціалізованого транспорту. Вона є вкрай важливою для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, у реалізації їх прав та транспортної доступності, особливо людей на візках.

 

           Такі автомобілі значно полегшать життя жителям громади, які мають порушення опорно-рухового апарату, а також дасть змогу підвищити рівень якості соціальних послуг.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних