A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Здійснюється контроль за дотриманням вимог карантинних заходів

Дата: 19.03.2020 17:59
Кількість переглядів: 1503

                                                            Фото без опису

   19 березня, на виконання постанови Кабінету Міністрів України  від 16 березня 2020  р. № 215, рішень обласної  та комісії техногенно-екологічної  безпеки  та надзвичайних ситуацій  при Тростянецькій  об'єднаній  територіальній   громаді,   оперативною  групою,  до  складу якої входять представники  Тростянецької   селищної  ради, Тростянецького відділення поліції, Держпродспоживслужби та  Тростянецького районного сектору ГУДСНС України у Вінницькій  області  проведено    перевірку дотримання  підприємцями селища   умов    карантинних  заходів.

    В черговий  раз  нагадуємо, що з 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 року  заборонено роботу  суб’єктів господарювання  яка  передбачає  приймання відвідувачів, зокрема  закладів  громадського  харчування (ресторанів, кафе, тощо), торгівельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, закладів культури, торговельного і  побутового   обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами  медичного призначення, засобами зв’язку, провадження  банківської та страхової  діяльності, а також  торгівельної діяльності і діяльності з надання   послуг з громадського  харчування із застосування  адресної  доставки замовлень за умови  забезпечення  відповідного  персоналу засобами індивідуального  захисту.

  За порушення правил карантину українцям загрожує штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 грн). Посадовим особам – в розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (34 000 – 170 000 грн).

  За порушення правил карантину, які спричинили або завідомо могли спричинити поширення захворювань, – штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 54 000 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

    Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

    З метою мінімізації  негативних наслідків зниження економічної активності в країні внаслідок  поширення коронавірусної інфекції COVID-19  Верховна Рада  ухвалила рішення скасувати цілу низку податків і штрафів із 1 березня до 30 квітня 2020 року.

Головні нововведення:

  • штрафувати за порушення податкового законодавства з 1 березня до 30 квітня не будуть;
  • з 18 березня до 18 травня 2020-го заборонено проводити перевірки;
  • продовжено до 1 липня 2020 термін подачі річної декларації про майновий стан і доходи;
  • з 1 березня до 30 квітня не потрібно платити за землю;
  • з 1 березня до 30 квітня не потрібно платити податок на нежитлову нерухомість (це стосується і фізичних осіб, і підприємств).
  • з 1 березня по 30 квітня від ЄСВ звільнили всіх ФОП і тих, хто займається незалежною професійною діяльністю.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь