A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Дистанційне навчання у закладах загальної середньої освіти громади триває

Дата: 01.04.2020 10:04
Кількість переглядів: 661

                                                                

  Загальнонаціональний карантин, який мав тривати до 3 квітня 2020 року, продовжено на 21 день – до 24 квітня 2020 року включно.

  Таким чином, усі заклади освіти незалежно від форми власності та сфери управління мають продовжити карантинні заходи до відповідного терміну.

  “З огляду на ситуацію у світі, таке рішення було очікуваним. Наразі терміни карантину можуть знову змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Цьогорічне ЗНО потрібно буде переносити на більш пізні дати. Однак воно обов’язково відбудеться. Це також змінить терміни проведення вступної кампанії. Наразі ми маємо декілька можливих сценаріїв розвитку подій. Сподіваюсь, що до кінця цього тижня вже зможемо представити їх суспільству з чітким таймінгом”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний.

  Також передбачаються зміни у проведенні пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

  Керівникам закладів освіти Тростянецької ОТГ доручено забезпечити виконання освітніх програм, зокрема шляхом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, що не передбачає відвідування закладів освіти її здобувачами.

  Під час проведення дистанційного навчання вчитель повинен:

- орієнтувати учнів в пошуку та користуванні сайтами, платформами для отримання необхідних знань з певних предметів;

 - роз’яснювати не зрозумілі моменти у матеріалах уроків, задавати домашні завдання, роз’яснювати способи виконання, здійснювати перевірку та оцінювання.

  Станом на 01.04.2020 року дистанційним навчанням в закладах загальної середньої освіти Тростянецької ОТГ охоплено 676 учнів.

 Платформи та сайти на яких працюють учні: https://disted.edu.vn.uahttps://test.edu.vn.ua,http://www.osvitaua.com, https://prometheus.org.ua/zno/, https://ilearn.org.ua/, https://zno.osvita.ua/, Google Classroom, Мій Клас, ЕдЕра.

  Також, Президент України Володимир Зеленський анонсував проєкт "Всеукраїнська школа онлайн" для дистанційної освіти під час карантину. Уроки з 6 квітня транслюватимуть українські телеканали, а також на Facebook та Youtube.

  40 педагогів з Києва на час карантину фактично стануть учителями для всієї України. Школярі з п’ятого по одинадцятий клас зможуть дистанційно вивчати 11 предметів.

  Викладаються такі предмети: українська мова, українська література, історія України, всесвітня історія, англійська мова, фізика, алгебра, геометрія, географія, хімія, біологія.

  Щоранку, о 10:00, з понеділка до п’ятниці уроки транслюватимуть українські телеканали:

                                                                     

  Після відновлення звичного навчального процесу школам буде наданий час для діагностики засвоєння навчального матеріалу під час дистанційного навчання.

  Вміти ефективно працювати на відстані, добре розумітися на технологіях та бути медіаграмотним — надважливі навички 21 століття. Зараз перед кожним вчителем України постало випробування, як відпрацювати ці навички разом з учнями в реальному часі під час дистанційного навчання. 

 

Відділ освіти, культури, медицини, молоді, спорту та соціального захисту Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь