A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

На Вінниччині розпочато виплату щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни

Дата: 23.04.2020 09:03
Кількість переглядів: 455

                                                                Фото без опису

  «З початку квітня 2020 року розпочато виплату щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни до 5 травня, які проживають на території Вінницької області. У цьому році виплату збільшено в середньому на 7%. Особи, які мають статус ветерана війни, але не отримали грошової допомоги до 5 травня поточного року, а також особи, які набули статус ветерана війни до 5 травня 2020 року включно - вперше, мають право звернутися за допомогою до районного органу соціального захисту населення за місцем реєстрації із заявою та отримати її до 30 вересня 2020 року», - повідомила заступниця голови ОДА Наталя Заболотна.

  З метою забезпечення виплати разової грошової допомоги ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертвb нацистських переслідувань» Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 19.02.2020 №112 «Деякі питання виплати у 2020 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

  Виплату до 5 травня разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту і «Про жертви нацистських переслідувань» проводить Міністерство соціальної політики України шляхом перерахування коштів на зазначені цілі структурним підрозділам з питань соціального захисту населення.

  Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації 30 березня 2020 року замовлено кошти у Міністерстві соціальної політики України для здійснення виплати щорічної разової грошової допомоги у розмірі 64,9 млн грн.

  6 квітня 2020 року фінансування надійшло у сумі 58,3 млн грн та було спрямовано на органи соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення для здійснення виплати разової грошової допомоги до 5травня шляхом перерахування їх через відділення зв’язку або установи банків на особові рахунки ветеранів війни.

  Станом на 22 квітня 2020 року районними органами соціального захисту населення перераховано на поштові відділення та банківські установи 52,7 млн грн для 39,7 тис ветеранів війни.

  Отримали виплату разової грошової допомоги до 5 травня 28,9 тис осіб на суму 40,9 млн грн, з них ветерани антитерористичної операції/операції об’єднаних сил 10,5 тис осіб на суму 14,5 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь