A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Як у Тростянецькій селищній ОТГ будуть відзначати День пам'яті та примирення і 75-річчя Перемоги

Дата: 07.05.2020 11:33
Кількість переглядів: 1820

                                                                       

  8 та 9 травня – дати скорботи та гордості: Дні пам’яті і примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни та перемоги над нацизмом. Цьогоріч ми відзначатимемо 75-ту річницю Перемоги.

  На жаль, карантин вніс корективи й до святкування цієї пам’ятної і особливої дати. У Тростянецькій об’єднаній громаді, як і по всій країні, не буде масових заходів: традиційного мітингу і святкової ходи.

  Однак в селищі підготували програму, щоб навіть в таких умовах ці важливі для мешканців громади дати були належним чином вшановані. 

  Найголовнішу увагу не лише в ці дні, а й протягом року, отримуватимуть учасники бойових дій  Другої світової  війни та особи, які прирівняні до них. Мова йде про чотирьох ветеранів, про яких ми розкажемо в окремій публікації ближче до свята. Їх відвідають та привітають від імені усієї громади селищний голова Людмила Червонецька та голова Тростянецької селищної громадської організації «Рада ветеранів» Алла  Голенченко. Для кожного приготували подарунок від громади.

 Також, 9 травня о 9.00 год. в храмах громади відбудуться поминальні панахиди та заупокійні богослужіння за жертвами Другої світової війни, молебні за мир та злагоду в Україні.

  9 травня з 9.00 до 12.00 год. на центральній площі  селища буде звучати радіогазета "Пам’ять вічно жива».


  9 травня о 10.00 год. голова  громади, представники ветеранської організації та духовенства візьмуть участь у покладанні квітів до пам’ятника загиблим у роки війни. У зв’язку з карантином кількість учасників цих заходів буде обмежена. Покладання квітів відбуватиметься групами не більше 10 осіб з дотриманням карантинного режиму та безпечної дистанції.

  Офіційних заборон відвідувати меморіальні комплекси у День Перемоги немає. Хто бажає вшанувати пам’ять загиблих воїнів Другої світової війни покладанням квітів, може це зробити у зручний для себе час, дотримуючись соціально безпечної дистанції.

 Також, у цей же день на офіційному сайті Тростянецької селищної об’єднаної територіальної громади та на сторінці у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/TrostselOTG/ та Ютуб каналі https://www.youtube.com/channel/UCY-7c3VU5U23zTCiojemO8w?view_as=subscriber з'явиться відеоролик про святкування Дня перемоги в різні роки та про земляків-героїв, зверненням селищного голови з нагоди відзначення Дня пам’яті і примирення та 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

  Ми розуміємо, що карантин не може перешкодити вшанувати  подвиги дідів-героїв, які боролися за наше сьогодення. Водночас маємо дотримуватися карантинних обмежень, тому й не влаштовуємо масових заходів. Сподіваємось, мешканці громади з розумінням до цього поставляться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь