A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

До уваги суб‘єктів господарювання, фізичних осіб-підприємців!

Дата: 02.06.2020 09:18
Кількість переглядів: 388

 

https://rada.info/upload/users_files/04051141/e313649252897c118e1e0296a083fc25.jpg

  Із 29 травня 2020 року набирає чинності Закон України від 13.05.2020 року № 591-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

 

  Короткий огляд основних положень:


1. ПДФО з суми підвищення зарплати медикам, що ведуть боротьбу з коронавірусом за травень та червень 2020 р. буде компенсуватись їм із бюджету у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.


2. На період з 2 квітня 2020 р. допомога по частковому безробіттю не є базою оподаткування ПДФО та ВЗ. Крім того, ЄСВ на такі виплати також не нараховується.


3. Безштрафний період по податкових порушеннях, мораторій на податкові перевірки (за певними виключеннями, що стосуються акцизу та ПДВ) та перебіг строків давності продовжено по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. На даний момент це 30 червня 2020 р.


4. Органи місцевого самоврядування відтепер можуть зменшити ставку не тільки єдиного податку, а й плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.


5. Звільнено від сплати ЄСВ «за себе» підприємців за травень 2020 р. На даний момент не платити можна ЄСВ «за себе» за березень, квітень та травень. При цьому ці періоди будуть зараховані в страховий стаж на рівні сплати мінімального ЄСВ.


6. Безштрафний період по ЄСВ-порушеннях та мораторій на ЄСВ-перевірки продовжено по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. На даний момент це 30 червня 2020 р.


7. Підприємцям надано право отримати допомогу по частковому безробіттю не тільки для своїх працівників, але і для себе особисто за умови скорочення робочого часу у зв’язку з карантином. Розмір такої допомоги – 2/3 від бази нарахування ЄСВ відповідно до Порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.


8. Збільшено період звернення за допомогою по частковому безробіттю до 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.


9. Продовжено мораторій на перевірки органів державного нагляду і контролю по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. На даний момент це 30 червня 2020 р.

 

 

Управління фінансів Тростянецької селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь