A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей)

Дата: 15.06.2020 13:47
Кількість переглядів: 772

 

  На початку цього місяця міжнародне співтовариство відзначало День захисту дітей. 1 жовтня святкується Міжнародний день людей похилого віку. Сьогодні, 15 червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19 грудня 2011 року (резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. Ми називаємо цю подію – Днем захисту літніх людей.

  Як показує практика, літні люди, ті, яким за 60-т, також потребують захисту, і це незважаючи на той факт, що найчастіше вони, на відміну від дітей, мають багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не вистачає підростаючому поколінню. І все ж за інших, здавалося б, рівних умов, вони піддаються дискримінації за віковою ознакою, нерідко опиняючись за межею бідності, у злиднях і не затребувані суспільством по справедливості і набутої вікової гідності. Почастішали випадки зловживань щодо літніх людей. За даними широкомасштабних досліджень, представлених на 89 пленарному засіданні Організації Об’єднаних Націй, «частка людей у віці 60 або більше років у всій чисельності населення світу складе до 2050 року понад 20 відсотків». Максимальне і найбільш стрімке зростання кількості літніх людей очікується в країнах, що розвиваються.

  Те, як суспільство ставиться до своїх людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках. Не будемо про це забувати!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь