A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Жителі Тростянецької селищної ОТГ взяли участь в акції «Здай кров – збережи життя воїну-захиснику України»

Дата: 24.06.2020 15:06
Кількість переглядів: 1777

                           Фото без опису

  Донорство крові є важливою частиною системи охорони здоров’я кожної країни. Переливання компонентів крові є невід’ємною складовою хірургічних операцій. Однак кров можна зберігати лише протягом обмеженого періоду часу. Для того, щоб донорська кров була доступна завжди і скрізь, де вона необхідна, її має регулярно добровільно і безоплатно здавати достатня кількість здорових людей.


  В умовах коронавірусної епідемії та здійснення заходів щодо запобігання її виникненню і поширенню, у спеціалізованих медичних закладах, які здійснюють заготівлю крові та її компонентів для потреб пацієнтів, виник дефіцит донорської крові через значне зниження відвідування донорами цих закладів. Стоїть особливо гостро питання недостатнього поповнення банку крові для переливання пораненим бійцям АТО (ООС). Щодня воїни – захисники України захищають наші з вами життя. Втім, рятуючи нас, вони потребують і нашої допомоги. 


  Усвідомлюючи, що чужої біди не буває Тростянеччина продемонструвала яскравий приклад масового волонтерського руху - сьогодні, 24 червня,  жителі громади взяли активну участь в безстроковій акції «Здай кров – збережи життя воїну - захиснику України», яка проходила на базі КНП «Тростянецька ЦРЛ», ініціаторами та організаторами якої є обласна комунальна установа «Вінницька обласна станція переливання крові», громадська організація Всеукраїнська асоціація «Народи світу за мир».


  Працівники селищної ради, комунальних закладів, поліції, військового комісаріату, учасники бойових дій, рятувальники, почесні донори України, небайдужі жителі громади пройшли необхідне медичне обстеження і після зібраного лікарями повного анамнезу отримали дозвіл на здачу крові та стали донорами.


  Можна з упевненістю сказати, що  Тростянецька селищна об’єднана територіальна громада — надійний тил та вірний помічник для тих, хто зі зброєю в руках захищає незалежність держави на її східних кордонах. Кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу - порятунок людських життів.


  «Усі донори проявили високий рівень свідомості та зрозуміли, що навіть маленька краплина крові вкрай потрібна для спасіння людського життя. У час коли в країні панує горе – війна та короновірус, ми як ніхто повинні об’єднатися та допомогти тим людям, хто цього потребує.», - підкреслив голова громадської організації Всеукраїнська асоціація «Народи світу за мир», генерал – майор Броніслав Олійник.

 

Дякуємо всім  донорам! Велике спасибі за ваше добре серце, за чуйність! Ви даруєте і продовжуєте життя хворим.


Також висловлюємо вдячність медичним працівникам, які щодня виконують вкрай важливу місію.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь