A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Шановні батьки, захистіть дитину від шкідливих звичок!

Дата: 30.06.2020 13:42
Кількість переглядів: 388

                                      

  На даний час значної актуальності набула проблема вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнокуріння серед неповнолітніх. Діти, постійно бачачи дорослих, у тому числі й батьків, які п'ють пиво або й міцніші алкогольні напої, палять, вважають це нормою життя. Але хто ж, як не дорослі, свідомі люди, повинні потурбуватися про майбутнє покоління?

 

  Алкоголізм неповнолітніх – це величезна проблема сьогодення. З жахом приходиться дивитися на підлітків, які упиваються пивом до стану сп'яніння.

 

  Шановні батьки! Знайте коло знайомих та друзів своїх дітей, володійте інформацією щодо місця їх перебування у вечірній час. Не забувайте про те, що:

 

- якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п'яному вигляді, правоохоронцями складається протокол на його батьків за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Після чого батьків підлітка - правопорушника чекає суд, який розглядає такі протоколи і, відповідно, виносить рішення про покарання у вигляді штрафу. Іноді обмежуються попередженням.

- якщо ж дитині від 16 до 18 років, то за розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях, правоохоронцями складається протокол на неповнолітнього за ст.178 КУпАП «Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді». Таке правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

         Алкоголізм – це хвороба розуму, душі і тіла водночас. Наша біда полягає в тому, що алкоголізм в Україні молодшає з кожним роком. Сьогодні він уже з дитячим обличчям. Важко надіятися, що з підлітка виросте нормальна людина, якщо він пристрастився до чарки. Алкогольний конвеєр потрібно зупинити!

 

         Вживання алкоголю в цьому віці є ключовим фактором дитячої смертності: автокатастроф і смертельних травм. Алкоголь - причина 75% усіх випадків сексуального насильства малолітніх і підвищує ризик зараження венеричними захворюваннями, а зокрема СНІДом.

 

         Тож, батьки, саме Ви відіграєте головну роль у формуванні світогляду дітей, Вам потім доводиться і відповідати за їхні вчинки та вирішувати їх проблеми. У силах батьків уберегти свою дитину від неприємностей.

 

 

Служба у справах дітей Тростянецької селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь