Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Бездоглядність дітей - проблема сьогодення

Дата: 10.07.2020 14:46
Кількість переглядів: 1804

  Фото без опису

  Дитяча бездоглядність – одна з найгостріших проблем сучасного суспільства. Бездоглядними, безпритульними називають дітей, які були покинутими батьками або самі залишили сім’ю чи дитячі заклади, в яких перебували і не мають певного місця проживання.

  Явище дитячої бездоглядності і безпритульності є складним і неоднозначним, адже ці діти є жертвами не лише власних родин, але й байдужості оточуючих та суспільства.

  Основними причинами виникнення такого явища, як дитяча бездоглядність та безпритульність, є безробіття батьків, зростання цін на продукти першої необхідності, погіршення матеріального благополуччя значної частини населення, втрата «поняття» про сім’ю як про соціальний інститут, зниження відповідальності батьків за виховання дітей, збільшення незайнятих дітей та підлітків, недостатність роботи з організації дозвілля дітей за місцем проживання, загострення конфліктів між батьками та дітьми. 

  З метою подолання основних причин дитячої бездоглядності необхідно ще на ранній стадії виявляти сім’ї, які неспроможні виконувати виховні функції, вживати заходів для запобігання соціальному сирітству, створювати належні умови для всебічного розвитку та виховання дітей, поширювати форми сімейного виховання, влаштування дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї. Службою у справах дітей Тростянецької селищної ради забезпечено реалізацію державної політики з питань соціального захисту дітей на території Тростянецької ОТГ та здійснюються заходи щодо запобігання дитячій бездоглядності, безпритульності та вчиненню дітьми правопорушень.

  З метою профілактики бездоглядності та безпритульності службою у справах дітей Тростянецької селищної ради обстежено умови проживання 32 дітей у 17 сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах.  Під  час відвідування сімей з батьками проводяться бесіди щодо попередження домашнього насильства, інших проявів жорстокого поводження з дітьми, в тому числі незаконних угод стосовно дитини; профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності; належного виконання батьків  батьківських обов’язків та здорового способу життя.

  Для профілактики запобігання проявів злочинності та правопорушень у підлітковому середовищі, вчинення протиправних дій щодо неповнолітніх в громадських місцях, поширення проявів вживання неповнолітніми спиртних напоїв, тютюнопаління, контролю щодо обмеження перебування неповнолітніх, віком до 16 років, без супроводу батьків або осіб, що їх замінюють, у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях селища у вечірній час, службою у справах дітей Тростянецької селищної ради спільно з працівниками Тростянецького  відділення поліції, проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Нічне кафе», «Неблагополучна сім’я».

  Інформація про діяльність служби у справах дітей Тростянецької селищної ради систематично розміщується та поширюється на власній сторінці в соціальні мережі facebook та на  офіційному сайті Тростянецької селищної ради.

 

Служба у справах дітей Тростянецької селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних