A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Візит голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова в Тростянецьку селищну ОТГ

Дата: 30.07.2020 12:27
Кількість переглядів: 1051

                           

  29 липня з робочою поїздкою в Тростянецькій селищній ОТГ перебував голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

  Очільник області оглянув центральну площу селища, паркову зону - арт-інсталяції, флористичну декорацію і зони відпочинку,  скейт-майданчик, тенісний корт, штучну водойму, дитячі майданчики, майданчики для заняття спортом,  клумби, альтанки, створені кропіткою працею жителів громади.

   


  За давньою традицією поважним гостям надається можливість залишити згадку про себе нащадкам - Народний депутат України Микола Кучер, Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, Заступник голови Вінницької обласної ради Ігор Хміль посадили в парковій зоні селища декоративні клени.

   

  На прохання громади голова ОДА оглянув  бардополя. 

   


  На зворотньому шляху керівник області разом з Народним депутатом Миколою Кучером завітали в КЗ «Тростянецький селищний центр фізичної культури і спорту», оглянули площу з фонтаном, реконструйовану після повалення пам‘ятника Леніну та яка стала першим об‘єктом після запровадження децентралізації бюджетних коштів.

             

  Та найбільше губернатора чекали в переповненому залі районного Будинку культури, де зібралися жителі громади та навколишніх сіл. 

  Три роки потерпають вони від їдючого смороду, що доноситься з  полів фільтрації,  наповнених відходами виробництва  Тростянецького спиртового заводу.

  Проблеми зі здоров'ям та дискомфорт - саме такі неприємні наслідки сусідства громадян з даним підприємством.

  Вислухавши позиції присутніх, Сергій Борзов  доручив адміністрації спиртзаводу термінове виготовлення екологічного проєкту з рекультивації бардополів та дієвими заходами по утилізації барди.   Крім того, керівництво ДП «Тростянецький спиртзавод» має в найстисліші терміни надати пропозиції голові ОТГ, аби громада була ознайомлена з планами підприємства щодо встановлення випарної чи біогазової установки. Відповідний проєкт необхідно подати на розгляд обласної екологічної інспекції, яка й зробить фаховий висновок про можливість відновлення діяльності підприємства.

  Та це ще не усі проблеми, що створив Тростянецький спиртовий завод для жителів громади – напередодні даної зустрічі, 28 липня працівником підприємства  було пошкоджено 52 метри дорожнього покриття по вул. Набережна. За оцінками експертів, відновлення даного покриття коштуватиме 134 тисячі гривень. Пошкодження асфальтованого покриття, якого чекали жителі вулиці майже пів століття, директор державного підприємства "Тростянецький спиртовий завод" Богдан Білейчук назвав «царапиною».

   


 Під час зустрічі озвучена  ще одна проблема – підтоплення центральної частини селища Тростянець природніми грунтовими водами.

  Жителі громади вдячні голові Вінницької ОДА Сергію Борзову за те,  що відвідав наше селище і побачив екологічну ситуацію, що склалася  на території громади, вислухав звернення жителів та вник в проблему, яка їх турбує.


  Люди почули тверде слово губернатора області Сергія Борзова і мають велику надію на конкретні кроки для вирішення екологічної проблеми.

 

    

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь