A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Свято в Демидівці

Дата: 31.08.2020 15:26
Кількість переглядів: 2459

  Фото без опису

    Славна Демидівка на першу Пречисту вітала гостей села щирими посмішками та запашними короваями. Бо саме на Пречисту, на День села демидівчани святкували відкриття фонтану на центральній площі, який був збудований коштом мецената директора СТОВ ім. Могильчака  Володимира Констянтиновича Сєрих.

 З вітальним словом до гостей звернулась староста села Любов Василівна Марущак, голова Тростянецької селищної ОТГ Людмила Іванівна Червонецька. Прозвучали вітання від поважних гостей, які були запрошені на свято.

Фото без опису Фото без опису

  За період приєднання Демидівки до Тростянецької  селищної ОТГ село помітно змінилося. Спільними зусиллями Демидівської сільської та Тростянецької селищної рад, із залученням коштів благодійників в селі було збудовано теплицю, відновлено автобусну зупинку, зроблено поточні ремонти в обрядовому залі та в шкільному закладі, вимощено з тротуарної плитки доріжку до навчального закладу, облаштовано сходи та збудовано навіс, здійснено освітлення всіх вулиць в селі, упорядковано сміттєзвалище, очищено криниці громадського користування, кардинально змінено естетичний вигляд та дизайн паркової зони, відсипано проблемні дороги, збережено всі робочі місця до обєднання громад та створено нові.  В 2019 році збудовано 1 км. дороги з асфальтовим покриттям і в вересні 2020 року продовжиться будівництво дороги на загальну суму 2 млн. гривень.

  Усі ці здобутки громади були б неможливими без величезного бажання зробити своє село кращим, щирих і талановитих жителів, благодійників і спонсорів,  які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують славу села, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

  Вдячні демидівчани  хлібом-сіллю зустрічали та вітали спонсорів. Подяки від Тростянецької селищної ради отримали  керівник соціальних проектів благодійної організації «Благодійний Фонд» МХП- Громаді» Петро Йосипович Андрієць, керівник Бершадської філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» Олексій Дмитрович  Суховітрук, депутат обласної Ради Ігор Вікторович Хміль,  директор СТОВ ім. Могильчака  Володимир Констянтинович  Сєрих, голова селянсько-фермерського господарства Юлія Миколаївна Сєрих.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

  Також за вагомий внесок в розвиток добробуту та культурного життя громади подяки  отримали жителі  та творчі колективи Демидівки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

    Родзинкою свята, з нагоди святкування Дня села стало відкриття фонтану у парку.  Право провести урочисту церемонію відкриття фонтану було надано старості Демидівки Любові Василівні Марущак, голові Тростянецької селищної ОТГ Людмилі Іванівні Червонецькій та директору СТОВ ім. Могильчака  Володимиру Констянтиновичу  Сєрих.

   Відкриття фонтану стало чудовим подарунком малечі, яка разом з батьками прийшла до скверу. Відтепер в Демидівці є місце відпочинку, що бавитиме всіх прохолодою та огортатиме свіжістю в літню спеку, а прогулюватися біля фонтану буде особливо приємно. Окрім того, поруч із ним вже облаштована відпочинкова зона із зеленими насадженнями,  лавочками та декоративними композиціями з казковими героями.

Фото без опису Фото без опису

 Свято проходило весело, панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що День села – це свято єднання. Спільними зусиллями працівники Тростянецького Центру культури та дозвілля,  Демидівського сільського будинку культури з аматорськими колективами організували святковий концерт, який дуже прийшовся до смаку і потішив жителів села та його гостей, а депутат обласної Ради Ігор Вікторович Хміль презентував сільському Будинку культури музичний інструмент і для оновленої обрядової зали набір посуду.

 

Фото без опису Фото без опису

  Після концерту гостей та жителів села частували смачною  кашею і юшкою, які в святковий день смакували по особливому.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь