A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Життя школи

Дата: 11.09.2020 07:27
Кількість переглядів: 887

             Фото без опису

  Стартував 2020-2021 навчальний рік!


  В перший день нового навчального 2020-2021 року після тривалої перерви оновлена школа радо зустріла у своїх класах гамірливих господарів, які, мабуть, з нетерпінням чекали цього дня, як і всі дорослі. Педагогічний колектив Тростянецького ЗЗСО І-ІІ ступенів №2, обслуговуючий персонал школи,  батьки  зробили все необхідне для того, щоб приємно здивувати учнів школи, шкода, що не всі  можуть оцінити старання колективу на власні очі в умовах, що склалися, а лише за світлинами в соцмережах. 181  учень переступив поріг нашої школи, маємо дев’ять класів, середня наповнюваність складає  20 учнів. Ми набрали 20 першокласників і вперше за останні роки маємо молодого спеціаліста - Вихристюк Вероніку Сергіївну, класного керівника першого класу. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису         


  Проведено поточний ремонт класних кімнат, оновлено  вихід на 2-ий поверх, рекреацію 2-го поверху, оформлено класну кімнату згідно вимог НУШ для 1- го класу.  Всі в захваті від дерева шкільної родини. Школа виглядає гарною, сучасною. Розуміємо, що оформлення - одна із головних рис сучасної школи, але, як кажуть, зустрічають за одягом, а висновки роблять за розумом.

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису

  Школу славлять її випускники, які підтвердили свої знання на ЗНО-2020. Водзінська Руслана і Каліцінська Аня – дві золоті медалістки, Руслана ше й нагороджена Похвальною грамотою «За особливі досягнення у вивченні української мови». Семеро учнів школи нагороджені похвальними листами. Дванадцять призових місць (5 перших, 5 других і 2 третіх) вибороли  у ІІ етапі Всеукраїнських предметних олімпіад, маємо ІІ обласне місце з української мови і ІІ місце ІІІ етапу в Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (Водзінська Руслана). Дев’ятеро талановитих і активних дітей стали номінантами премії селищної ради і були нагороджені дипломами і грошовими преміями. Протягом року під керівництвом учителів- предметників учні школи брали участь в предметних конкурсах: «Кенгуру», «Патріот», «Колосок». У грудні під керівництвом Мельник Н.А., учительки математики, школярі брали участь у чвертьфіналі ХХХІV Міжнародного чемпіонату з розв’язування логічних математичних задач, який проводився відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №159 від 23.02.2009 р. «Про участь школярів України у Міжнародному чемпіонаті з розв’язування логічних математичних задач», клопотання Центру з інтеграції до європейського та світового освітнього простору м. Вінниці. Троє учнів з 3 класу: Шкільнюк Іван, Башкірова Ніколь, Любинецька Єва, -  вибороли право брати участь у очному півфіналі чемпіонату, який не проводився через карантин. За рішенням педагогічної ради в номінації Гордість школи перемогу отримали Водзінська Р. (Королева наук), Каліцінська А. (Кращий випускник року), Ярощук М.(Активіст року), крім того, минулого навчального року запроваджено морально-матеріальний «Бонус від директора» для найактивніших в житті школи учнів. Цей стимул отримали Дахненко Д., Галунко В., Водзінська Р., Каліцінська А., Ярощук М.,Войко С., Чернікова Н.,   Березюк А.

  Фото без опису Фото без опису


  Радує ще й те, що останні роки держава розпочала дбати про зміцнення матеріально- технічної бази класів, які працюють в умовах НУШ, та створення умов для інклюзивної освіти. Тільки за цей рік для першого класу виділено значні кошти держави та засновника для придбання новеньких парт, стільців, шаф, дидактичного матеріалу, комп’ютерної техніки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису  

Досить гарною є співпраця з батьками. Батьківський комітет школи – це орган самоврядування. Сьогодні можна багато прочитати і почути про доцільність його існування в школі, але  кожна людина має право на власну думку і  ми дослухаємось до неї. Батьки нашої школи  довірили представляти  їхні інтереси в організації освітнього процесу  10 активним, небайдужим, рецепт креативним  представникам від кожного класу : Мишинській І., Савченко Н.,  Максименюк А.,  Білик В.,   Довгань Н.,    Рачук Л., Дахненко Н., Березюк Т., Корунець Л. Вони  вболівають за честь класу і школи, беруть участь в громадському огляді організації харчування учнів, підтримали  учнівську ініціативу в проведенні шкільної ярмарки  та були її активними учасниками,  схвалили  ініціативу проведення уроку   батьками, продовжили  розпочату традицію минулого року «Спільними зусиллями один сучасний клас». Вирішили разом з адміністрацією школи звернутись до батьків - підприємців про надання благодійної  допомоги для придбання матеріалів на ремонт українського кабінету.   Нам допомогли: Куцак М., батько учня  5-го класу, Савченко Н., мати учня 8 класу, Білик В., батько учениці 7- го класу,   Задверняк А.,  батько учениці 7-го класу,   Дахненко С., батько учениць 2,11-го класів. Спільними зусиллями обслуговуючого персоналу школи,  Латуші С.,  батька учениць 2,9 класів,  Кокошка В.  клас відремонтовано. Приємно те, що майже всі перераховані батьки є випускниками нашої школи, які розуміють, що  діти, майбутнє наше і нашої держави, мають навчатися в комфортних, сучасних класах.


  Тож гарного початку,  нових здобутків, нехай в рідній школі і стіни допоможуть.

 

Адміністрація Тростянецької ЗЗСО І-ІІ ступенів №2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь