A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Ухвала  серпневої конференції педагогічних працівників Тростянецької селищної об’єднаної територіальної громади

Дата: 10.09.2020 14:37
Кількість переглядів: 1875

 Фото без опису

Ухвала

 серпневої конференції педагогічних працівників

Тростянецької селищної об’єднаної територіальної громади

 

28 серпня 2020 року                                                          

 

Про підсумки розвитку освіти Тростянецької ОТГ

 у 2019-2020 навчальному році та завдання

на 2020-2021 навчальний рік

 

  Відділ освіти, культури, медицини, молоді, спорту та соціального захисту Тростянецької селищної ради, педагогічні колективи закладів освіти громади протягом 2019-2020 н. р. працювали над виконанням законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», документів Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, розпоряджень, рішень сесії Тростянецької селищної ради.

  На жаль, 2019-2020 навчальний рік виявився для нас усіх не простим, зовсім не таким, яким ми його планували. Світова пандемія, пов’язана з корона вірусною інфекцією, внесла свої корективи і в освітній процес. Друге півріччя навчального року змусило нас зіткнутися з масою перешкод під час організації освітнього процесу та знаходити шляхи виходу із нестандартних ситуацій. Але є в цьому і позитивні сторони, адже ми опанували дистанційне навчання та проведення у режимі он лайн уроків, нарад, семінарів та конференцій, ми мали можливість значну увагу приділити самоосвіті, розвитку здібностей і  талантів.

  Однак, не зважаючи на карантинні обмеження, реформа в освітянській галузі на рівні держави не зупинилася, а продовжувала активно впроваджуватися.

   16 січня 2020 року прийнятий Верховною Радою IX скликання Закон України «Про повну загальну середню освіту» №463-IX, який набрав чинності з 18 березня 2020 року. Основні зміни, які передбачені даним Законом – це:

  • для учнів -  гарантії рівного доступу до освіти, побудова індивідуальної освітньої траєкторії, право на справедливе оцінювання та вимоги до доброчесності, вибір предметів учнями, три адаптаційні цикли навчання, більше прав для учнівського самоврядування, реалізація права кожної української дитини на оволодіння державною мовою;
  • для вчителів - реальна педагогічна автономія, більші можливості для зростання заробітної плати, педагогічна інтернатура для молодого вчителя, більше можливостей для педагогічного зростання;
  • для батьків - безпечніше середовище для дітей, право ініціювати проведення позапланового інституційного аудиту закладу освіти;
  • для освітніх управлінців - більше можливостей для підсилення шкіл педагогами, нові підходи до призначення директорів шкіл, фінансова та інша автономія закладів.

   Всі ці зміни є актуальними для освітян на сьогоднішній день.

  На виконання вимог даного Закону з директорами закладів загальної середньої освіти громади укладено контракти. З педагогічними працівниками, яким виплачується пенсія за віком, укладено трудові договори строком на один рік.    

  Міністерством освіти і науки України розроблено новий Державний стандарт базової та повної загальної середньої освіти загальної середньої освіти та передано на затвердження Кабінету Міністрів України.

  Особливу увагу звертаємо на те, що відповідно до ст. 26 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII керівник закладу освіти здійснює безпосереднє управління закладом і несе відповідальність за освітню, фінансово-господарську та іншу діяльність закладу. Саме на автономію закладів освіти спрямований новий Закон «Про повну загальну середню освіту».

  У Тростянецькій селищній об’єднаній територіальній громаді мережа закладів освіти нараховує 2 заклади загальної середньої освіти, з яких: 1 заклад нового типу – опорний заклад освіти «Тростянецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Тростянецької селищної  ради Вінницької області».

  Центральну роль у вихованні громадянина, який є особистістю, патріотом та інноватором, має виконувати система загальної середньої освіти – Нова українська школа. Вона має не просто реагувати на зміни, які відбуваються у суспільстві – вона має стати авангардом, рушійною силою цих змін.

  З 01 вересня 2018 року всі українські першокласники навчаються за новою філософією – у Новій українській школі. У зв’язку з цим, в освітянській галузі Тростянецької ОТГ здійснювалися заходи, спрямовані на створення належних умов для якісної реалізації НУШ.

З державного та бюджету громади виділялися кошти на закупівлі сучасних меблів, комп’ютерної техніки та дидактичного матеріалу для потреб НУШ.

  Так, у 2020 році відповідно до постанови КМУ від 12.02.2020 №105 (із змінами) з державного бюджету виділено кошти в сумі 195952 грн. та забезпечено співфінансування з бюджету селищної ради у розмірі 19681 грн. За дані кошти школами здійснено закупівлі для потреб НУШ на 2020-2021 н. р., зокрема: сучасних меблів на суму 113488 грн.; комп’ютерного обладнання на суму 49381 грн. засобів навчання та обладнання (крім комп’ютерного) на суму 52764 грн. На сьогоднішній день основну частину товарів доставлено до закладів освіти,  решту поставок заплановано здійснити до лисопада 2020 року.  

  Всі педагогічні працівники, які працюють з учнями НУШ, а також директори закладів освіти пройшли курси підвищення кваліфікації для роботи в умовах Нової української школи.

  Дошкільна освіта є важливим етапом для цілісного розвитку дитини. Нині її зміст органічно пов’язаний з ідеями Нової української школи: він забезпечує наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах шкільної реформи.

  У Тростянецькій ОТГ протягом 2019-2020 навчального року функціонувало 2 заклади  дошкільної  освіти  та  1  дошкільний підрозділ  у  складі  опорного закладу, у яких здобували дошкільну освіту 265 вихованців. Відсоток охоплення дошкільним навчанням у минулому навчальному році становить 63 %.

  Всі заклади дошкільної освіти укомплектовані педагогічними кадрами, в них працює 25 педагогічних працівників, 16 із них з вищою освітою, 1 педагогічний працівник має звання «вихователь – методист».

  Заклади дошкільної освіти забезпечені необхідною матеріальною базою для надання якісної дошкільної освіти.

  У 2019-2020 навчальному році у двох закладах загальної середньої освіти Тростянецької ОТГ нараховувалося 38 класів, в яких навчалося 760 учнів. З 1 вересня 2020-2021 н.р. за парти сіли 778 учнів у 34 класах з них 82 першокласники.

  Знання складаються із дрібних крихт щоденного досвіду. Щорічною перевіркою знань учнів, отриманих протягом шкільного періоду, є їх участь у Всеукраїнських предметних олімпіадах та конкурсах.

  Учасниками ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад стали 23 учні 6-11 класів.

 Учні ОЗО «Тростянецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1» вибороли 10 призових місць, учні Тростянецької СЗШ І-ІІІ ст.№2 – 12.

 У ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад цьогоріч маємо 1 обласне місце з української мови та І місце у Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.  

  Всі обдаровані та здібні учні за підсумками проведених олімпіад та конкурсів щорічно отримують стипендії за рахунок коштів місцевого бюджету. В 2020 році 46 таким учням виплачено стипендії на загальну суму 8900 грн.

  У зв’язку з карантинними заходами, зумовленими запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19,  2019–2020 навчальний рік завершено дистанційно.

  Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 30 березня 2020 року № 463 учні 4-их та 9-их класів, які завершували здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2019-2020 навчальному році, були звільнені від проходження державної підсумкової атестації.

  Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» у зв’язку із здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершували здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільнялися від проходження державної підсумкової атестації та мали право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

  За результатами завершення 2019-2020 н. р. із 55 випускників 9-х класів закладів загальної середньої освіти Тростянецької ОТГ жоден не отримав свідоцтва з відзнакою. Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти вручено 37 випускникам 11 класів з яких 2 нагороджені золотою  медаллю «За  високі  досягнення  у  навчанні» (Тростянецька СЗШ І-ІІІ ст. №2) та 2 випускники нагороджені срібними медалями «За досягнення в навчанні» (ОЗО «Тростянецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1»).

  Велика увага на рівні держави протягом 2019-2020 н. р. приділялася розвитку інклюзивної освіти.

  Кількість дітей, які перебували в закладах освіти Тростянецької ОТГ на інклюзивному навчанні становила: у закладах дошкільної освіти – 2 вихованці, в закладах загальної середньої освіти – 11 учнів. У 2020-2021 н.р. у школах здобувають освіту 13 дітей з особливими освітніми потребами у закладах дошкільної освіти – 1.

  З метою розвитку інклюзивної освіти державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету для тих закладів, в яких було організовано інклюзивне навчання виділено 204525, (56125 на ЗДО) виділено 148400 грн. на капітальні придбання та 62000 грн. (18600 ЗДО)для закупівлі дидактичних та розвиваючих матеріалів 49883 грн. (ЗДО 13133 грн.) заробітна плата 75935 грн.(19993 грн ЗДО)

 В кожному класі, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, працюють асистенти вчителів, які пройшли курси підвищення кваліфікації з даного напрямку діяльності. Всі асистенти вчителів отримують доплату в розмірі 20% до посадового окладу.

 У 2019-2020 н. р. освітній процес у закладах загальної середньої освіти громади забезпечувало 81 педагогічний працівник.     Вищу кваліфікаційну категорію мають 41 вчитель, що становить 51 % від загальної кількості, першу – 16 (18%), другу – 5 (_6 %) та освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста - 9 педагогічних працівників, (11 %) від загальної кількості. З  вчителів громади з педагогічним стажем до 3 років працюють 5 вчителів, від 3 до 10 років – 7, від 10 до 20 – 16 педагогів та 20 років і більше – 48. Кількість працюючих учителів, які досягли пенсійного віку, становить 8 осіб ( 10  % від загальної кількості). З такими вчителями відповідно до вимог законодавства було укладено строкові трудові договори. У закладах освіти громади працює 5 вчителів, яким присвоєно звання «вчитель-методист», 24 педагогічних працівники із званням «старший вчитель», нагороджених нагрудним знаком «Відмінник освіти України» - 1 педагогічних працівників.

  Протягом 2019 року курсову підготовку при КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» пройшли 38 працівників, що становить 49 % від замовлення. Слухачі курсів були охоплені різними формами навчання, а саме: очною, очно-дистанційною, очно-заочною та заочною. Протягом 2020 року, у зв’язку із запровадженням карантинних заходів, педагоги підвищували кваліфікацію за дистанційною формою навчання.Також, курси підвищення кваліфікації для роботи в умовах НУШ пройшли 3 вчителі початкових класів, які навчатимуть учнів 1-их класів у 2020-2021 навчальному році.

  Новим у 2020 році стало підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно до  «Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 800 (зі змінами). Відповідно до нового Порядку загальний обсяг підвищення кваліфікації педагогічного працівника закладу загальної середньої освіти не може бути менше ніж 150 годин на п'ять років (не менше 30 годин щорічно), а обсяг підвищення кваліфікації педагогічного працівника дошкільного, позашкільного закладу освіти встановлюється його засновником (або уповноваженим ним органом), але не може бути менше ніж 120 годин на п'ять років.

  Водночас, обсяг годин підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти здійснюється за накопичувальною системою. Згідно з порядком вчитель самостійно обирає форми, види, напрями та суб’єкти підвищення кваліфікації та зобов’язаний підвищувати кваліфікацію щорічно, незалежно, чи вичерпав 5-річну норму – це обов’язкова умова атестації.

  Світова пандемія, спричинена коронавірусною інфекцією, внесла свої корективи і в атестацію педагогічних працівників. Так, у 2019-2020 н. р. підсумкові засідання атестаційних комісій І та ІІ рівня, в основному, відбувалися дистанційно, в режимі онлайн за допомогою телефонного та відеозв’язку. У випадках проведення підсумкових засідань у звичайному режимі головами та членами атестаційних комісій  було вжито всіх можливих заходів для мінімізації ризику поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

  Відповідно до затверджених списків кількість педагогічних працівників, які атестувалися у 2019-2020 н. р., становить 23 особи, з них: 16 вчителів, 3 керівників гуртків, 4 вихователів ЗДО. За результатами атестації 16-ти вчителям присвоєно вищу кваліфікаційну категорію, 2-ом працівникам - педагогічне звання «старший вчитель».

  Протягом 2019-2020 навчального року організовано створення безпечного освітнього середовища, завданням якого було робити все, аби сучасні діти могли навчатися без страху і насилля, отримувати ціннісні життєві навички, які відповідають світу що змінюється.

 Учні закладів освіти Тростянецької ОТГ активно долучалися до Всеукраїнських та обласних акцій, заходів, конкурсів, змагань. З нагоди відзначення Дня гідності та свободи в закладах загальної середньої освіти були проведені заходи, присвячені реалізації однієї з ключових вимог Революції гідності – європейської інтеграції як цивілізаційного вибору України. З метою відзначення Дня вишиванки, учні закладів робили світлини в національному вбранні та розміщували їх на офіційних веб-сайтах.

  Заклади загальної середньої освіти громади взяли участь у районному етапі обласного конкурсу солістів-вокалістів та читців «Зіркова мрія - 2020» в рамках обласного фестивалю вчительської та учнівської творчості «Проліски надії – 2020». В обласному конкурсі солістів-вокалістів та читців «Зіркова мрія» у рамках фестивалю вчительської та учнівської творчості «Проліски надії – 2020»: у номінації «Художнє читання» 1, номінації «Вокал» - 2 учениці Тростянецької громади.

  Також діяльність відділу освіти, культури, медицини, молоді, спорту та соціального захисту Тростянецької селищної ради та закладів загальної середньої освіти громади протягом 2019-2020 навчального року була спрямована на Концепцію національно-патріотичного виховання. Однією з основних тенденцій розвитку виховання в сучасній українській школі є пошук форм «діяльнісного патріотизму».

 На сьогоднішній день майже в кожному закладі освіти створено тематичні куточки, присвячені героям антитерористичної операції та учасників військових дій на Сході.

  Вчителі та учні Тростянецької громади долучалися до збору гуманітарної допомоги військовослужбовцям військових частин Вінниччини, які беруть участь в операціях об'єднаних сил. 

  Здоров’я дитини – це стан її повного фізичного, душевного та соціального благополуччя. Пріоритетними напрямками розвитку фізичної культури і спорту  в Тростянецькій громаді у 2019-2020 н. р. було визначено:

-    проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх закладах освіти;

- впровадження ефективних форм і методів фізкультурно-спортивної діяльності, підвищення кваліфікації кадрів;

- збереження наявної, з подальшим удосконаленням, матеріально-технічної бази, поліпшення умов її функціонування.

  Так, з вересня 2019 року по березень 2020 року проходила Гімназіада серед учнів закладів загальної середньої освіти Тростянецької ОТГ з подальшою участю у змаганнях із школами Тростянецького району   з таких видів спорту: футбол, міні-футбол, баскетбол серед юнаків, баскетбол серед дівчат,  волейбол серед юнаків та волейбол серед дівчат, настільний теніс, шахи, футзал, баскетбол 3х3 серед юнаків і дівчат.

  Із числа переможців районного етапу Гімназіади, учні ОЗО «Тростянецький ЗЗСО І-ІІІ ст.. №1» стали учасниками ІІІ (обласного) етапу змагань де вибороли 2 місце  з баскетболу та 1 місце з баскетболу 3х3.

 Не відбулися традиційні спортивні змагання на військово - патріотичну тематику: «Сокіл»(«Джура»), Спартакіада допризовної молоді з військово-прикладних видів спорту, однак елементи цих змагань проходили в онлайн режимі.

  Позашкілля Тростянецької громади представлено двома закладами освіти.  Відсоток охоплення дітей позашкільною освітою становив  53 %.

  Протягом 2019 року в КЗ «Тростянецький будинок дитячої та юнацької творчості» функціонувало 22 групи, здобувало позашкільну освіту 342 вихованці.

  Активно, хоч і з певними особливостями, та згідно затвердженого плану, здійснювалась робота закладу й в умовах карантину. На щастя, ми живемо в цифрову епоху, що подарувала нам безліч можливостей, тому засідання педагогічних рад, творчих груп та заняття гуртків проводились за допомогою сервісів Zoom та Viber. Хоча цьогоріч участь у заходах обмежилась у зв’язку з впровадженням карантинних заходів, однак за підсумками 2019/2020 н. р. заклад має достойні результати участі в обласних та Всеукраїнських рівнив, зокрема: обласний рівень – 24 заходи  – 24 призових місця + 2 командних; Всеукраїнський рівень – 3 заходи – 3 призових місця.

 Такі результати вихованців гуртків не випадкові, а є наслідком активної, творчої та кропіткої роботи педагогів закладу.

  У 2019-2020 н.р. викладачі КЗ «Тростянецька дитяча музична школа» навчали 111 учнів  закладу  гри на фортепіано, скрипці, гітарі, духових інструментах та вокальному співу.

  Учні та викладачі школи є дипломантами обласних та всеукраїнських конкурсів. Не дивлячись на карантин вихованці школи брали участь у конкурсах, що проводилися он лайн та отримували нагороди.:. І місце - Міжнародний  конкурс «Мистецтво без обмежень» номінація «Вокал», ІІ місце - Всеукраїнський конкурс «Я Артист» номінація «Інструментальне мистецтво» І місце в Міжнародний  фестиваль  « Za Грай fest весна  на біс 2020» номінація «Вокальне  мистецтво » ІІІ місце в Всеукраїнський  конкурс «Я Артист» номінація  «Інструментальне мистецтво», ІІІ місце в Міжнародний  конкурс «Soloviov ART»  номінація «Інструментальний  жанр ІІІ місце в Всеукраїнський  конкурс  «Я Артист» номінація  «Інструментальне  мистецтво», ІІІ місце в Міжнародний  конкурс «Soloviov ART»  номінація  «Інструментальний  жанр», І, ІІ та ІІІ місце номінація  « Інструментальне  мистецтво»  І місце у номінації «Академічний вокал» у Всеукраїнський  конкурс  «Я Артист», І, 2 других  місця у номінації  «Інструментальний  жанр», ІІ місце у номінації  «Академічний вокал» на Міжнародному  конкурсі «Soloviov ART», ІІІ місце -  Міжнародний  конкурс «Мистецтво  без  обмежень»   номінація « Інструментальна гра» ІІІ місце -  Всеукраїнський конкурс «Струни  Поділля»   номінація  «Вокал»,  два перших місця у  Міжнародному  фестивалі  «Za  Грай  fest весна   на біс 2020»

   На рівні держави у 2019-2020 н. р. значна увага приділялася розвитку комунікацій, зокрема якісному Інтернет–зв’язку. Відповідно субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 №319, в частині принципів розподілу коштів субвенції на придбання якісних послуг з доступу до мережі Інтернет та персональних комп’ютерів для закладів освіти Тростянецької ОТГ виділено 150 тис. грн. Як результат – до початку 2019-2020 н.р. обидві школи було підключено до швидкісної мережі Інтернет з повним покриттям Wi-Fi у двох закладах.

 Починаючи з ІІ півріччя 2019-2020 н. р. заклади освіти активно використовували дистанційне навчання, тому питання щодо належної комп’ютеризації та інформатизації закладів освіти громади стало першочерговим.

  Усі ці заходи позитивно впливають на стан освіти Тростянецької об’єднаної територіальної громади, сприяють підвищенню рівня навчальних досягнень.

  У 2019-2020 н.р. виплата заробітної плати педагогічним працівникам проводилася за рахунок освітньої субвенції, але  виділених коштів виявилося недостатньо, тому  бюджету селищної ради довелося взяти на себе та додати із місцевого бюджету для забезпечення заробітної плати педагогів закладів загальної середньої освіти громади.

    Нарахування заробітної плати у 2020 н. р. проводилося  у відповідності до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України  від 15.04.93 р. №102  в межах затвердженого фонду оплати праці працівників закладів освіти.

  До фонду заробітної плати були враховані всі видатки на оплату надбавок та доплат у відповідних розмірах до посадового окладу, а саме: за вислугу років ( 10-30%), престижність праці ( 25%), за перевірку зошитів (10-20%), класне керівництво(15-25%), за завідування навчальними кабінетами (10-13%) та  спортивними залами (10%), завідування майстернею(15-20%), доплата за завідування бібліотекою (5-15%), за роботу з фізичного виховання учнів (10-20%), ведення діловодства(10%), обслуговування комп’ютерної техніки (5-10%).

   Крім того, керівникам закладів загальної середньої освіти  була встановлена надбавка за складність та напруженість у роботі в розмірі 50% посадового окладу.

  Заробітна плата працівникам закладів освіти району станом на 01 серпня 2020 року, відпускні та матеріальна допомога на оздоровлення нараховані та виплачені у повному обсязі.

  Всіма видами харчування у закладах загальної середньої освіти Тростянецької ОТГ охоплено 410 учнів , що становить  53 % від загальної кількості.

   За рахунок коштів місцевого бюджету забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням  35 учнів 1-4 класів та  35 учнів 5-11 класів з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів із малозабезпечених сімей, переселенців та учасників АТО.

  Середня вартість шкільних обідів на 1 учня склала 16 гривен в день. Всього на 2020 рік для забезпечення харчування виділено кошти  в сумі 375812 грн.,

  За кошти батьків організовано щоденне одноразове гаряче харчування 340 учням 5-11 класів, які не входять до пільгових категорій.

  У зв’язку із запровадженням в країні з березня 2020 року активних карантинних та протиепідеміологічних заходів (через великий ризик можливого зараження на вірус COVID – 19) та переведенням освітнього процесу в закладах освіти на дистанційну форму навчання (з подальшим продовженням карантину на весь літній період) відпочинок дітей у пришкільних таборах не відбувся, тому проведено зміни до плану асигнувань на 2020 рік в частині «оздоровлення дітей» і повернуто до бюджету кошти в сумі 160 тис.грн., що були використані на потреби закладів освіти.

  Учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, в сільській місцевості забезпечено безкоштовним підвозом до місць навчання і додому. Протягом 2019-2020 навчального року шкільними автобусами здійснювався підвіз учнів із сіл Демидівка та Велика Стратіївка.

  Всі ми усвідомлюємо, що працювати, творити, навчати та виховувати підростаюче покоління набагато краще, коли тому відповідає матеріально-технічна база, а умови відповідають сьогоденню.

  На початок 2019-2020 року для підготовки  Тростянецького ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 було проведено значні ремонтні роботи:

- ремонт їдальні: кошти гранту (16 обл. конкурсу) 147 754,20 грн.; благодійні кошти 20 000,00 грн.; кошти виділені Тростянецькою ОТГ  - 315 116,66 грн.;

- проведено реконструкцію туалетів(дівч. та хлоп.) 3 поверх  - 504 510,05 грн.;

- поточні ремонти приміщення закладу  - 628 700 грн.

  У Тростянецькій СЗШ І-ІІІ ст. №2 витрачено на підготовку школи до нового навчального року:  98 871,00, в тому числі на ремонт 1-го класу 30907,00.

  Придбано параконвектомат, тістоміс, стелаж для сушки посуду в харчоблок.

  На сьогоднішній день проведено поточні ремонтні роботи по підготовці закладів освіти до початку навчального року та опалення в осінньо-зимовий період. Слід відмітити, що такі роботи проведено виключно за кошти місцевого бюджету, на що витрачено біля 10000. Продовжуються роботи по капітальному ремонту харчоблоку ОЗО «Тростянецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. №1» на який заплановано використати кошти в сумі 600 грн.

   На виконання постанови головного санітарного лікаря України від 30.07.2020 року №42 та належного забезпечення протиепідеміологічних заходів у зв’язку з пандемією COVID – всі заклади освіти громади в серпні 2020 року забезпечено необхідними засобами захисту (антисептиками, медичними масками, рукавичками, паперовими рушниками, рідким милом, термометрами) та додатковими господарчими засобами (корзинами для використаних засобів захисту, килимками ) на загальну суму 33748 грн. виключно за кошти місцевого бюджету.

Враховуючи вищевикладене,

КОНФЕРЕНЦІЯ УХВАЛЮЄ:

  1. Спрямувати роботу відділу освіти, культури, медицини, молоді, спорту та соціального захисту Тростянецької селищної ради, педагогічних колективів закладів освіти на створення умов для забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти, для реалізації державних освітніх стандартів, сучасних підходів до організації навчання, виховання і розвитку особистості з метою  підвищення якості надання освітніх послуг.

                                                                                   Упродовж 2020/2021 навчального року

 

  1. Продовжувати реалізацію Базового компоненту дошкільної  освіти, Концепції Нової української школи та Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти.

                                                                                                                                        Постійно

 

  1. Керівникам закладів освіти розробити та затвердити рішенням педагогічної ради Тимчасовий порядок організації освітнього процесу в закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19).

 

  1. Провести моніторинг знань учнів за попередній клас з метою виявлення прогалин у зв’язку із дистанційним навчанням під час карантину та організувати повторення окремих тем за попередній 2019-2020 навчальний рік.

                                                                                                    Вересень-жовтень- 2020 року

 

  1. Забезпечити розвиток інклюзивного навчання в закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

                                                                                                                                    Постійно

 

  1. Створювати оптимальну мережу закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти громади, забезпечувати рівний доступ до якісної освіти.

                                                                                                                                       Постійно

  1. Продовжувати створювати єдиний освітній простір із широким використанням інформаційно-комунікаційних технологій; здійснювати придбання для закладів загальної середньої освіти інтерактивних мультимедійних засобів навчання та комп'ютерної техніки.

                                                                                                                                      Постійно

 

  1. Забезпечити обов’язкове ознайомлення керівників закладів загальної середньої освіти з аналізом результатів зовнішнього незалежного оцінювання випускників закладу освіти після оприлюднення офіційного звіту по ЗНО-2020 на сайті Українського центру якості освіти в розділі «Керівникам закладів освіти».

                                                                                                                      Вересень 2020 року

  1. Активізувати управлінську та контрольноаналітичну діяльність.

                                                                                                                                       Постійно

  1. Сприяти забезпеченню прозорості та інформаційної відкритості діяльності закладів освіти громади через офіційні веб-сайти.

                                                                                                                                       Постійно

  1. Продовжувати здійснювати соціальний захист учнів: гаряче харчування, підвезення, медичне обслуговування, оздоровлення та відпочинок.

                                                                                                                               Протягом року

 

  1. Сприяти належній роботі в закладах освіти з питань запобігання та протидії домашньому насильству та булінгу.

                                                                                                                                       Постійно

 

  1. Сприяти формуванню в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок, засад здорового способу життя; реалізації прав кожної дитини на виховання в сім'ї, а також на гідні умови для навчання і розвитку відповідно до потреб.

                                                                                                                                      Постійно

 

  1. Продовжити роботу з національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, активно залучаючи органи учнівського самоврядування, громадські організації; виконання завдань, визначених Стратегією та Концепцією національно-патріотичного виховання, в умовах закладу освіти.

                                                                                                                                      Постійно

 

  1. Забезпечити психолого-педагогічний супровід дітей, один з батьків яких загинув або перебуває в зоні ООС та надання цим дітям харчування, забезпечення підручниками. Сприяти всебічній діяльності працівників психологічної служби у здійсненні психологічного супроводу та соціальнопедагогічного патронажу учасників освітнього процесу.

                                                                                                                                     Постійно

 

  1. Вдосконалювати систему проведення спортивних заходів, розробку методичних рекомендацій та положень щодо проведення спортивно-масових заходів. Сприяти облаштуванню ігрових майданчиків та спортивних площадок при закладах освіти громади.

                                                                                                                       Протягом року

  1. Проводити  реконструкції, ремонти будівель і споруд, здійснювати придбання для закладів загальної середньої освіти інтерактивних мультимедійних засобів навчання та комп'ютерної техніки для закладів освіти громади відповідно до надходження коштів.

                                                                                                                     Протягом року

 

  1. Зміцнювати матеріально-технічну базу закладів освіти, в тому числі шляхом залучення до цього процесу підприємств, організацій, батьків, громадськості, спонсорів тощо.

                                                                                                               Протягом року

  1. Вжити заходів щодо збереження та розвитку позашкільної освіти, збільшення показників охоплення дітей позашкільною освітою та гуртковою роботою.

                                                                                                                Протягом року

  1.  Здійснити систему  заходів щодо  підготовки  закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період, забезпечити їх надійне і стабільне функціонування  під час проходження осінньо-зимового періоду 2020/2021 навчального року.

                                                                                                                    Протягом року

  1. Посилити контроль за виконанням вимог нормативно-правових актів з безпеки життєдіяльності та охорони праці в закладах освіти громади, забезпечити безпечні і нешкідливі умови праці, навчання.

                                                                                                                            Протягом року

 

Голова засідання конференції                                                                          Т. Шерстюк

 

 

Секретар                                                                                                        А. Максименюк                                                                           

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь