Створені умови для учнів, педагогічних та інших працівників в освітніх закладах громади
Розпочався четвертий навчальний тиждень для учнів освітніх закладів країни, зокрема і в нашій громаді в умовах адаптивного карантину.
Для того щоб заклади відкрилися і подальшому працювали були створені в них безпечні умови для учнів, педагогічних та інших працівників.
Зокрема в кожному закладі Педагогічними радами розглянуто питання з організації роботи закладів в умовах карантину та затверджено рішення про тимчасовий порядок організації освітнього процесу з урахуванням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року № 50. Призначені відповідальні за організацію та виконання протиепідемічних заходів, розроблений та затверджений алгоритм дій при виявленні ознак хвороби серед здобувачів освіти та працівників закладів, з учасниками освітнього процесу проведено інструктажі щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби.
Селищною радою виділяються кошти для забезпечення працівників закладів освіти засобами індивідуального захисту – маски і рукавички, дезінфікуючими та миючими засобами, одноразовими паперовими серветками та рушниками, рідким милом тощо.
Заборонено допуск до закладів освіти батькам та стороннім особам. Педагоги закладів перед початком занять проводять опитування учнів щодо їх самопочуття. На всіх входах до закладу організовано місця для обробки рук антисептичними засобами.
У всіх закладах освіти виділено окремі кімнати для ізоляції, триває робота щодо їхнього укомплектування. У коридорах та інших приміщеннях є розмітки, що забезпечують організацію здобувачами освіти двостороннього руху коридорами, між навчальними кабінетами, мінімізовано контакти учнів шляхом проведення занять упродовж дня для одного і того ж класу в одній кабінеті.
Організовано проведення уроків, занять з окремих предметів на відкритому повітрі.
Забезпечено організацію централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.
Розроблено графіки харчування, забезпечена відстань між столами та розміщенням осіб. Працівники кухні мають засоби індивідуального захисту, щитки тощо.
Заклади освіти забезпечені медичними працівниками.
В школах спостерігається відсутність певної кількості учнів у зв’язку з захворюваністю на ГРВІ та грип.