A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

На базі Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей запрацювало відділення денного перебування дітей з поведінковими девіаціями

Дата: 23.09.2020 09:37
Кількість переглядів: 739

 Фото без опису

  22 вересня відбулось засідання щодо початку роботи відділення денного перебування  дітей з поведінковими девіаціями Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

  Ідея відкриття такого відділення виникла не спонтанно, а в результаті роботи з дітьми, які потрапляли в центр для проходження соціально-психологічної реабілітації.

  Діагностика, що проводилась центром, показала, що 73 % дітей мають підвищену тривожність, 41% — наявну агресивність, 18% — депресивний стан, 32% — здатність до агресивних спалахів поведінки,  15% — схильність до необдуманих вчинків.

  Більшість із цих  відхилень від норм поведінки має різні  причини: це і раптова смерть батьків, коли виступаєш проти всього світу, який, на твій погляд, вчинив несправедливо; це і непорозуміння із мачухою чи вітчимом, які, як здається, прийшли в твоє життя, щоб зіпсувати його; це і бажання втекти з дому, тому що там тебе ніхто не розуміє; це просто звичайне намагання звернути на себе увагу і відчути тепло і любов. І таких причин доволі багато. І в цьому всьому вина не дітей, а дорослих, які часто зайняті своїми справами, які не помічають до певного часу  проблем із  дітьми. А коли проблеми виникають, боротись самотужки стає не легко.

  Тому, з метою виявлення причин поведінкових девіацій психологи центру працюватимуть як з дітьми, так і з батьками.

  Зважаючи на те, що відділення знаходиться в обласному центрі і для віддалених районів ця послуга не завжди досяжна, відділення працюватиме за певним алгоритмом, який буде прийнятний для всіх.

  Для роботи у віддалених районах створено виїзну мобільну групу, яка складається з тих же психологів. Відділення працюватиме за попереднім записом. Звернутись може кожен, хто є представником інтересів дітей.

  З першого вересня психологами відділення зроблено виїзди і надана допомога уже 10 дітям, їх батькам, опікунам/піклувальникам, батькам вихователям. Випадки різні. Одні звернулись по допомогу, щоб провести профілактичну роботу, зважаючи на підлітковий вік дітей, в цьому випадку психологи обмежились наданням певних рекомендацій батькам і дітям. А в інших випадках працювати необхідно системно, на це й буде спрямована робота відділення. У відділенні створюється відповідна база клієнтів. Через певний час з’явиться змога оцінити ефективність роботи такого відділення і, у разі необхідності, воно може бути посилено кадрами.

 

Служба у справах дітей Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь