A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянці відкрили стінку для скелелазіння 

Дата: 28.09.2020 17:03
Кількість переглядів: 886

                             Фото без опису

  27 вересня всі любителі подорожей відзначали  День туризму. Це свято відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Турист — це людина, яка прагне до знань.

  Одним   із  популярних видів  спортивного туризму  на сьогодні  є скелелазіння. Даний вид  спорту розвиває гнучкість, спритність, силу, витривалість та найголовніше — логіку, адже долаючи трасу, необхідно  продумувати всі кроки.  

  З нагоди відзначення Всесвітнього Дня туризму, сьогодні, 28 вересня на базі ОЗО "Тростянецький ЗЗСО І-ІІІ ст. №1" відбулося урочисте відкриття скалодрома для вихованців КЗ «Тростянецький будинок дитячої творчості».

 Фото без опису  Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без опису

  У даному комунальному заклад 412 дітей відвідує 16 гуртків, один якраз - скелелазіння.

  Скелелазінням у Тростянці почали займатись з 2018 року. До сьогоднішнього дня доводилось тренуватись в м.Ладижин. Але і в таких умовах, під чітким керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи, керівника гуртка «Спортивний туризм» Олени Самоєнко, юні відвідувачі гуртка вмудрялися займати призові місця в різноманітних змаганнях.

  Встановлення стінки для скелелазіння стало можливим завдяки виграному  гранту у 17 обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад  Вінниччини - 30 000 грн, співфінансувані ГО "Соціальний центр МХП " у сумі 20 000 грн та 5 000 грн – кошти з  бюджету селищної ради. Також в процесі реалізації проєкту з  бюджету селищної ради  було виділено 6 000 грн. для придбання  2-х  комплектів зачіпок для стінки скелелазіння, надана спонсорська допомога від Народного депутата України Миколи Кучера у вигляді захисного туристського  спорядження та підприємця Олександра Ігнатолі  - комплект  зачіпок  для стінки  скелелазіння. 

  Саме Народний депутат України Микола Іванович Кучер та селищний голова Людмила Іванівна Червонецька були запрошені на святковий захід. Поважні гості привітали присутніх з даною подією та вручили подарунки для вихованців гуртка, побажали подальших успіхів та перемог. В рамках заходу відбулося вручення  подяк від КЗ «Тростянецький будинок дитячої творчості» меценатам.

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

  Також подяки були вручені ветеранам туризму - Савчуку Степану Васильовичу, Трофімюку Миколі Федоровичу, які  безпосередньо причепні до розвитку туризму в Тростянецькому  районі, вони виховали не одне покоління  туристів та  пройшли   не  одну сотню  кілометрів, здійснюючи походи  різних ступенів складності.

 Фото без опису Фото без опису

  На завершення свята вихованці гуртка  «Спортивний туризм» виступили на  дистанціях  зі скелелазіння.

 Зараз у гуртку займаються 17 дітей, але усі охочі серед молоді зможуть випробувати себе у новому виді спорту в селищі.

 Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь