A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

З 1 жовтня розпочинається осінній призов на строкову військову службу

Дата: 30.09.2020 17:00
Кількість переглядів: 541

                         Фото без опису

  30 вересня, у Вінницькому обласному військовому комісаріаті відбувся брифінг щодо осіннього призову, який розпочнеться уже з 1 жовтня і буде тривати до 31 грудня.

  Військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату полковник Олег Вінницький зазначив, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  від 23 вересня 2020 року № 1150-р «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні — грудні 2020 року» з Вінниччини підлягає призову - 650 чоловік, з них до Збройних Сил України - 310, Державної служби спеціального транспорту - 35, Національної  Гвардії України - 285 та Державної прикордонної служби України - 20.

  Особливу увагу військовий комісар звернув на те, що призовники, які призвані на строкову військову службу, проходять службу тільки в місцях постійної дислокації військових частин, участі в зоні об’єднаних сил (ООС) вони не беруть.

  Начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату підполковник Роман Потерлевич надав роз’яснення щодо наступних питань:

Хто підлягає призову на строкову військову службу?

  В цьому році, згідно Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України, на строкову військову службу підлягають  придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, які до дня відправлення у військові частини не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Який термін проходження служби при призові на строкову військову службу?

  Строки строкової військової служби в календарному обчисленні встановлюються:

для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, - до 18 місяців;

для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, - до 12 місяців.

Як діяти, якщо принесли повістку?

  Згідно із законодавством України, призовники, які отримали повістку з військкомату зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. При цьому в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову на строкову військову службу, громадянам - призовникам дається 10 днів на явку у районний (міський) військовий комісаріат.

 

Джерело: Вінницька ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь