A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Урочистості з нагоди Дня захисника України

Дата: 14.10.2020 17:00
Кількість переглядів: 1504

        Фото без опису

  14 жовтня у день покровительки всього роду козацького Пресвятої Покрови, українці відзначають День захисника України та День українського козацтва. Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв'язок поколінь, давню історичну традицію, прагнення вільно жити на власній землі. Це свято пам’яті про наших гордих предків, які вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави, свято вшанування козацької доблесті та звитяги, свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої держави.

  Сьогодні, на центральній площі селища відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України. Участь у заходах взяли представники органів місцевого самоврядування, громадських і релігійних організацій, учасники антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, операції Об’єднаних сил, волонтери, громадськість.

  Із словами привітання до присутніх звернулася селищний голова Людмила Червонецька: «В ці дні ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України. Це свято козацької мужності та звитяги, свято вдячності ветеранам Другої світової та свято поваги до усіх героїв сьогодення, які мужньо захищають кордони України в ім'я суверенності та єдності нашої держави. Сьогодні ми маємо можливість жити, розвивати країну, вчитися, виховувати дітей, планувати майбутнє тільки тому, що на передовій нас надійно захищають українські військові».

  За  вірність народу України, патріотизм, за сумлінне виконання службового обов’язку, мужність та героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України та з нагоди Дня захисника України,  керівник громади вручила Почесні грамоти Тростянецької селищної ради та грошові винагороди учасникам АТО/ООС.

  Також до виступу долучився учасник антитерористичної операції на сході, голова селищної громадської організації «Патріот» Максим Щуренко, який привітав усіх зі святами та подякував своїм побратимам.

  Зворушливим та емоційним став виступ почесного волонтера селища Тетяни Комар, яка не з чуток знає про важку військову службу, побувавши десятки разів на фронті допомагаючи нашим захисникам та забезпечуючи їх усім необхідним, будучи мамою мужнього сина, який був вірний своїй Батьківщині до останніх своїх днів.

  Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять побратимів, земляків, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто віддав своє життя заради майбутнього України та поклали квіти до Меморіалу пам’яті.

 В ході заходу, для всіх присутніх, виступили працівники та вихованці селищного комунального Центру культури та дозвілля,  дитячої музичної школи.

  На завершення урочистого заходу усіх було запрошено на частування смачною кашею та юшкою. На уже неофіційній частині заходу наші мужні військові ще довго спілкувалися, згадували все веселе та сумне, що траплялося з ними у ті не легкі дні служби, поминали побратимів.

 Висловлюємо слова вдячності усім, хто своєю присутністю вшанував пам'ять про наших героїв, тим хто допомагав в організації даного заходу.

  День захисника України — свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний. Небо нашої України обов’язково буде мирним, адже його оберігають мужні воїни.

  Слава Україні! Героям слава! 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь