A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Дружній візит до Каташинської сільської ради

Дата: 10.11.2020 11:23
Кількість переглядів: 1241

 

          06 листопада делегація працівників Тростянецької селищної ради на чолі із селищним головою Людмилою Червонецькою побувала на території Чечельницького району.

 

      Мета візиту – ознайомлення з організаційною структурою Каташинської сільської ради, яка об’єднує два населених пункти Жабокричку та Каташин, житлово–комунального господарства та комунальної власності, почути про гуманітарний  напрямок діяльності громади, розвиток туризму, а також поділитись своїм досвідом і напрацюваннями, оскільки у цих населених пунктах протягом останніх кількох років активно реалізовуються проекти, виграні в Обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад.

 

     Зустріч делегації відбулася у селі Жабокричка. Сільський голова Микола Савченко зробив невеликий екскурс. Досягненнями останніх років стала реконструкція приміщення Жабокрицької загальноосвітньої школи під навчально-виховний комплекс, де в сучасних комфортних умовах навчаються школярі і дошкільнята загальна вартість якого становила понад 1,5 млн. грн.(левова частка  це кошти спонсорів). Також делегація відвідала капітально відремонтований спортивний зал, де проходять змагання місцевого і регіонального значення, встановлений новий дитячий спортивно-ігровий майданчик, відремонтований сільський будинок культури. Цікавим став огляд визначного місця даного населеного пункту - старовинної дерев’яної церкви Покрови Пресвятої Богородиці, побудованої у XVIII столітті. В церкві знаходиться старовинна святиня – ікона Божої Матері „Каташинської”, яка місцевими жителями вважається чудотворною. В  2007 році на конкурсі „Сім чудес Вінниччини” церква була віднесена до 20 перлин краю. 

        Згодом відвідали сучасний завод із виробництва молочної продукції «Villa Milk» в с.Каташин, мали за честь познайомитись з креативними, потужними господарями, співзасновниками компанії «Villa Milk» Павлом Каленичом та Михайлом Федчишеном, директором підприємства Віталієм Істратовим, ознайомились із виробничими потужностями підприємства, поспілкувались з працівниками та особисто спробували виготовлену продукцію.

     Особливість підприємства в тому, що воно має завершений цикл виробництв – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання. Також ТОВ Villa Milk – яскравий приклад соціальної відповідальності. Її власники дбають не лише про розвиток свого підприємства, але й громаду, у якій господарюють, постійно надаючи спонсорську та благодійну допомогу об’єктам соціальної сфери, будуються новітні дороги, підтримують культуру, спорт, є ініціативними  в проведенні різноманітних заходів.

        В ході зустрічі учасники заходу  обмінювалися досвідом, отримали відповіді на запитання, що їх цікавлять, та ряд конкретних порад і рекомендацій стосовно ефективного функціонування громади.

   Працівники Тростянецької селищної ради дякують Каташинському сільському голові Миколі Савченку за організацію та проведення даного заходу. Ви є прикладом людини, яка закохана в рідний край, вміє берегти і примножувати те, що створене.

       Щиру подяку висловлюємо Павлу Каленичу, Михайлу Федчишену, Віталію Істратову за надану можливість ознайомитися з роботою унікального високотехнологічного підприємства. З такими господарями розвиток села та громади має перспективу. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь