Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Дружній візит до Каташинської сільської ради

Дата: 10.11.2020 11:23
Кількість переглядів: 1253

Фото без опису

 

          06 листопада делегація працівників Тростянецької селищної ради на чолі із селищним головою Людмилою Червонецькою побувала на території Чечельницького району.

 

      Мета візиту – ознайомлення з організаційною структурою Каташинської сільської ради, яка об’єднує два населених пункти Жабокричку та Каташин, житлово–комунального господарства та комунальної власності, почути про гуманітарний  напрямок діяльності громади, розвиток туризму, а також поділитись своїм досвідом і напрацюваннями, оскільки у цих населених пунктах протягом останніх кількох років активно реалізовуються проекти, виграні в Обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад.

 

     Зустріч делегації відбулася у селі Жабокричка. Сільський голова Микола Савченко зробив невеликий екскурс. Досягненнями останніх років стала реконструкція приміщення Жабокрицької загальноосвітньої школи під навчально-виховний комплекс, де в сучасних комфортних умовах навчаються школярі і дошкільнята загальна вартість якого становила понад 1,5 млн. грн.(левова частка  це кошти спонсорів). Також делегація відвідала капітально відремонтований спортивний зал, де проходять змагання місцевого і регіонального значення, встановлений новий дитячий спортивно-ігровий майданчик, відремонтований сільський будинок культури. Цікавим став огляд визначного місця даного населеного пункту - старовинної дерев’яної церкви Покрови Пресвятої Богородиці, побудованої у XVIII столітті. В церкві знаходиться старовинна святиня – ікона Божої Матері „Каташинської”, яка місцевими жителями вважається чудотворною. В  2007 році на конкурсі „Сім чудес Вінниччини” церква була віднесена до 20 перлин краю. 

        Згодом відвідали сучасний завод із виробництва молочної продукції «Villa Milk» в с.Каташин, мали за честь познайомитись з креативними, потужними господарями, співзасновниками компанії «Villa Milk» Павлом Каленичом та Михайлом Федчишеном, директором підприємства Віталієм Істратовим, ознайомились із виробничими потужностями підприємства, поспілкувались з працівниками та особисто спробували виготовлену продукцію.

     Особливість підприємства в тому, що воно має завершений цикл виробництв – від вирощування кормів, утримання поголів’я молочного стада до переробки молочної сировини та виробництва кінцевого продукту споживання. Також ТОВ Villa Milk – яскравий приклад соціальної відповідальності. Її власники дбають не лише про розвиток свого підприємства, але й громаду, у якій господарюють, постійно надаючи спонсорську та благодійну допомогу об’єктам соціальної сфери, будуються новітні дороги, підтримують культуру, спорт, є ініціативними  в проведенні різноманітних заходів.

        В ході зустрічі учасники заходу  обмінювалися досвідом, отримали відповіді на запитання, що їх цікавлять, та ряд конкретних порад і рекомендацій стосовно ефективного функціонування громади.

   Працівники Тростянецької селищної ради дякують Каташинському сільському голові Миколі Савченку за організацію та проведення даного заходу. Ви є прикладом людини, яка закохана в рідний край, вміє берегти і примножувати те, що створене.

       Щиру подяку висловлюємо Павлу Каленичу, Михайлу Федчишену, Віталію Істратову за надану можливість ознайомитися з роботою унікального високотехнологічного підприємства. З такими господарями розвиток села та громади має перспективу. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних