A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Книжкова виставка світлин «94 дні Євромайдану очима очевидців»

Дата: 20.11.2020 08:27
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

Майдан! Вібрує він, як нерв,

Котрий запалений ЛЮБОВ’Ю.

Кричить луною дотепер,

Залитий слізьми, болем, кров’ю!

Листопад 2013 року. Люди вийшли на Майдан з прапорами ЄС, висловлюючи обурення рішенням Кабміну зупинити євроінтеграцію. Того ж вечора народилося гасло: Україна – це Європа!». Мітингувальники пройшли колоною до адміністрації президента, однак вулиця Банкова виявилася перекритою автобусами із силовиками. Після цього мітингувальники повернулися на Майдан. Лідери опозиції закликали людей розійтися на ніч по  домівках і вийти наступного вечора, але мітингувальники вирішили залишитися. Арсеній Яценюк закликав людей вийти в парк Шевченка 24 листопада на мітинг. На Майдані з трибуни виступає «голос Помаранчевого Майдану» 2004 року Євген Ніщук. Починають звучати заклики до революції.

Путін двічі наказував колишньому українському президентові Віктору Януковичу використовувати силу проти протестувальників на Майдані. Але люди не розбіглися, а навпаки, бігли на Майдан, готові віддати життя за свою країну. Вдруге, у лютому 2014 році, коли протестувальників розстрілювали з вогнепальної зброї вони дали відсіч і змусили тікати поліцію. Україна і весь світ стали свідками нестримної, відчайдушної боротьби простих українців, відданих патріотів за утворення української нації, за європейський вектор розвитку нашої держави, за свободу. За всі ці принципи заплатили дорогою ціною свого життя сотні людей. Подвиг Героїв Небесної  Сотні  назавжди залишитися в пам’яті нинішніх та прийдешніх поколінь, взірцем героїчної самопожертви, незламності та щирої любові до Батьківщини.

В КЗ «Публічна бібліотека Тростянецької ОТГ» до Дня Гідності та Свободи організовано книжкову виставку світлин «94 дні Євромайдану очима очевидців». Подано хронологічний огляд того, що відбувалося в Україні в листопаді – лютому 2013-2014 років, а також свідчення очевидців, безпосередніх учасників тих подій. Автори книг та їх герої самі були учасниками подій революції Гідності та свідками загибелі людей нещадно розстріляних на Майдані.

Представлено книгу пам’яті Героїв АТО та Небесної Сотні Вінниччини «Вознесіння руху», в яку вписано імена наших героїв – земляків Куйбіди Володимира Володимировича с.Демківка, Мельника Миколи Васильовича с.Цибулівка, Притики Олександра Андрійовича с.Нова Ободівка, Черепахи Олександра Івановича с.Скибинці.

 

КЗ «Публічна бібліотека Тростянецької ОТГ»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь