A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«Герої не вмирають»: як у Тростянці вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.11.2020 14:20
Кількість переглядів: 1532

Горить свіча і пам'яті сльоза

додолу з неї краплями стікає.

Земля ридає, плачуть небеса.

Майдан героїв з почестю ховає.

Від тих подій минуло сім років. Вони назавжди змінили свідомість кожного українця і стали початком створення відмінно нової, демократичної держави. Знаковим для нас є саме 21 листопада – день, коли усі небайдужі до долі України люди вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Спонтанний народний протест розвинувся в добре організовану національну революцію, яка, у кінцевому рахунку, зосередилася в столиці. Вона справедливо стала називатися  Революцією Гідності і Свободи.

Сьогодні, 20 листопада, громадськість Тростянця за участю селищного голови, представників структурних підрозділів селищної ради, установ, керівників ветеранських рад, духовенства, зібралися на центральній площі селища  щоб вшанувати світлу пам’ять Героїв, які постали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського майбутнього.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять Героїв, які ціною власного життя пробудили у свого народу почуття патріотизму та гідності, які загинули у зоні АТО за свободу і територіальну цілісність України, та поклали квіти до Меморіалу пам’яті.

Крім того, у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи, у виконанні працівників Тростянецького селищного Центру культури та дозвілля та учнівської молоді селища пролунали патріотичні музичні і літературні твори, сповнені  страждань і туги за полеглими.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули на Сході України навічно збережеться в наших серцях. Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь