A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянецькому ЗЗСО І-ІІ ст. №2 проведено заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору (відео)

Дата: 27.11.2020 17:36
Кількість переглядів: 672

Фото без опису

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі.

Головною причиною голодомору була цілеспрямована злочинна політика більшовицького керівництва, адже харчів у ті роки не бракувало. Проте держава конфісковувала у селян більшу їх частину, ігноруючи заклики і попередження українських представників з міст. Це прирекло мільйони людей на смерть від голоду, який неможливо назвати інакше, ніж штучний.

По всій Україні проходять меморіальні заходи. Учні та учителі Тростянецького ЗЗСО І-ІІ ст. №2 теж не лишились осторонь і приєднались до вшанування пам’яті тих, хто загинув через голод:

  • Бібліотекар нашої школи Остафійчук М.О. підготувала книжково-ілюстративну виставку науково-популярної літератури «Забуттю не підлягає»;
  • Організовано виставку малюнків «Україна пам’ятає»;
  • У кожному класі класними керівниками були проведені бесіди за темою:«Вогонь скорботи в серці навіки», «Страшні роки голодомору 32-33-х р.р.», «Незгасаючий біль народу», «Що я знаю про голодомор»; переглянуто відеофільм «Голодний дух»; проведено з учнями акцію «Запали свічку»;
  • Учителем історії Маснюк С.О. організовано засідання круглого столу «День пам’яті жертв Голодоморів» для учнів 9 класу.

Події тих років назавжди залишаться чорною плямою в історії нашої держави. Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь голодомор не має аналогів в історії людства. Саме тому вся країна вшановує пам’ять жертв голодомору, життя яких були забрані «не тому що вони були селянами, а тому що вони були УКРАЇНЦЯМИ!»

 

 

Тростянецький ЗЗСО І-ІІ ст. №2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь