Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Сьогодні - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2020 09:00
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

 

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими 1988 року. З того часу минуло більше 30 років, але проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною для багатьох країн світу.

Перші випадки захворювання на синдром набутого імунодефіциту людини були зафіксовані у США у 1983 році. Вірус швидко поширився світом та набув характеру епідемії. Лише за 30 років чисельність хворих на СНІД досягла понад 60 мільйонів чоловік, 25 мільйонів з яких померли. За оцінками експертів в Україні з ВІЛ-інфекцією живе майже 250 000 людей, кожен другий з яких не знає про свій діагноз. Сучасна медицина пропонує антиретровірусну терапію, що зупиняє активність вірусу в організмі людини. Проте, ліків які б остаточно зупинили ВІЛ не існує, тому досить важливим методом боротьби зі СНІДом є профілактика хвороби.

Починаючи з 1991 року, незмінним символом Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є червона стрічка, у вигляді перевернутої латинської літери V, ідея якої належала американському художнику Франку Муру. Стрічка є символом розуміння існуючої проблеми та солідарності у боротьбі з ВІЛ, а також пам’яті про тих, хто помер від цієї хвороби.

Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних