A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«Всі ми – різні, але всі – рівні»

Дата: 03.12.2020 16:20
Кількість переглядів: 712

Фото без опису

«Всі ми – різні, але всі – рівні», саме під таким девізом, сьогодні школярі та вчителі  ОЗО «Тростянецький ЗЗСО I-III ступенів №1 провели низку заходів присвячених Міжнародному дню людей з обмеженими можливостями.
Метою заходів було привернення уваги до проблем кожної людини, особливо тієї, яка має проблеми зі здоров’ям, спілкуванням, адаптацією в суспільстві і потребує допомоги, звичайної людської уваги; формування атмосфери толерантності і співчуття, психологічного комфорту в дитячому колективі.

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису 

Фото без опису

Ще донедавна діти з особливими потребами були ізольовані. Та двері навчального  закладу відкриті для всіх! У школі навчається 9 дітей з особливими освітніми потребами, а це - 6 інклюзивних класів, у яких працює не лише вчитель, а й асистент учителя. Це щирі люди, які мають добрі серця. Саме вони - творять «добро»!
Для особливої дитини інклюзія – це поштовх для суспільства стати на щабель вище, бути толерантнішими. Адже йдеться про виховання терпимості, як у дорослих, так і молодшого покоління. 
У навчальному закладі створені чудові умови для навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами. Обладнана сучасна ресурсна кімната, яка дозволяє емоційно розвантажити дитину, зняти нервове збудження, знизити рівень агресії, тривожності, активізувати мозкову діяльність.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису 

Найбільше дітям подобається гратися в сухому басейні. Для кращого розвитку моторики руки школярі зупиняються біля дошки Бізіборд. Також діти в захваті від пісочної терапії. Для кращого вивчення математики використовується дидактичне обладнання Нумікон, застосовують методику на балансуючій дошці Більгоу, проводяться заняття для розвитку мислення з допомогою кубиків Нікітіна. Виховують в школярів бережне ставлення до живої природи, адже в ресурсній кімнаті є акваріум з рибками та хом'ячок Стьопа.

Фото без опису Фото без опису

   Друзі, будьмо добрішими! Потрібно, щоб  кожен усвідомлював потребу дарувати тепло, підтримку і розуміння іншим, адже всі ми – різні, але всі – рівні, і в цьому призначення людини – творити добро.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь