A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянці відбувся форум "Розвиток громад в умовах деценралізації"

Дата: 09.12.2020 21:55
Кількість переглядів: 1473

Фото без опису

06 грудня набув чинності Закон №1009-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій" (законопроект №3651-д). 


Цей закон дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів: врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань. Крім того, Закон дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.


Керівникам і депутатам новостворених районів і громад треба за короткий період часу прийняти багато важливих рішень, пов’язаних з повноваженнями, бюджетами, комунальним майном, кадрових рішень. Усі ці питання вирішити буде непросто.

Саме для обміну досвідом, обговорення найкращих практик розбудови територіальних громад та формування спільних планів, сьогодні, для представників громад Вінниччини, у приміщені КЗ «Тростянецька дитяча музична школа», проведений форум "Розвиток громад в умовах деценралізації".

Даний захід було організовано і проведено з ініціативи народного депутата по 15-у окрузі Лариси Білозір та за підтримки  ГО «Життя та розвиток громад».

З вітальним словом форум відкрила народний депутат України Лариса Білозір. Вона інформувала присутніх про цілий ряд законопроектів, що знаходяться на доопрацюванні у підкомітеті з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, які безпосередньо потрібні в роботі громад та спрямовані на їх розвиток.   В ході зустрічі селищний голова Людмила Червонецька розповіла присутнім про досягнення та проблеми на шляху до створення успішної Тростянецької селищної об’єднаної територіальної громади: «Наші діти варті того щоб мати найкращі ігрові та спортивні майданчики, зони відпочинку, навчатись в доглянутих школах та садочках, мати комфортні  та сучасні умови для розвитку, а жителі – отримувати якісні адміністративні, медичні та соціальні послуги,  жити у населених пунктах з розвинутою інфраструктурою. У нас чимало зроблено, але є ще і багато проблем над якими ми працюємо. Тільки спільними зусиллями зможемо їх вирішити."


Доповнили виступ очільниці громади фахові працівники селищної ради, які інформували про формування структури та чисельності апарату ради та її виконавчих органів, бюджету громади на 2021 рік в умовах нового адміністративно-територіального устрою, роботи комунального закладу по забезпеченню бухгалтерського обліку бюджетних установ громади, роботи навчальних закладів  в нових умовах об’єднаної громади і ін.


В ході форуму голова Краснопільської територіальної громади Катерина Романенко поділилася передовим досвідом створення та функціювання ЦНАПу на підпорядкованій території, рентабельного використання земель громади.


Не минули своєю увагою учасники заходу і питань стосовно шляхів наповнення місцевого бюджету,   функціювання медичних закладів в умовах децентралізації та ще багато інших.


На завершення робочого візиту  гості мали можливість ознайомився з візитівкою Тростянця, одним з улюблених місць відпочинку для його мешканців - оновленою Центральною площею та  прилеглим до неї сучасним парком.


Реконструкція площі та парку здійснена завдяки процесам децентралізації, за  сприяння народного депутата України Миколи Кучера, наполегливій праці очільника громади  та жителів селища.

Також народним депутатом Ларисою Білозір було оглянуто Тростянецький районний Будинок культури, у якому за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, які надійшли в район за сприяння народного депутата України Миколи Кучера, здійснюється капітальний ремонт.

На завершення зустрічі усі учасники висловили подяку народному обранцю Ларисі Миколаївні за проведення заходу, який необхідний для обміну досвідом в умовах становлення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь