A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Велика перемога у маленьке село

Дата: 25.12.2020 19:04
Кількість переглядів: 2728

Фото без опису

Нещодавно у Сербії проходив Кубок світу серед чоловіків та жінок з вільної боротьби. У складі національної збірної України у ваговій категорії до 50 кг виступала наша землячка Ліля Маланчук з Демидівки. Юна атлетистка, здолавши борчинь з Перу та Німеччини, у фіналі в досить непростій боротьбі поступилася перемогою росіянці та виборола срібну медаль, ставши віце-чемпіоном. Минулого року на чемпіонаті світу серед юніорок в Естонії була п’ятою.

Великий спорт почався для неї з маленького філіалу Ободівської ДЮСШ у Тростянці. Першим тренером став Микола Мулько.

Зараз Лілія проживає у Білій Церкві. Також вона – студентка другого курсу Переяслав-Хмельницького педагогічного університету, але рідної Демидівки, звідки родом, не забуває. Сьогодні, маючи нагоду, завітала додому.

Зустрічали чемпіонку усім селом. Музика, багато щирих посмішок, гарних вигуків та лозунгів створювали особливо теплу атмосферу. Дорослі згадували, як маленька Ліля зростала на їх очах, а малеча, тим часом, із захопленням дивилася, мабуть, мріючи вирости і досягти таких висот. Та найбільше чекали на переможницю її мама, братики та сестричка, які зі сльозами радості на очах ні на крок не відходили від неї протягом заходу.

Серед запрошених на свято – селищний голова Людмила Червонецька, секретар селищної ради Олег Ткач, керуюча справами Наталія Вдовиченко, директор  селищної комунальної установи з благоустрою Дмитро Пріщенко.

Староста села Василь Грабар висловив щирі слова подяки, побажав винуватиці свята не зупинятися на досягнутому та вручив запашний коровай - символ щастя і достатку. Також до привітань долучилась перша вчителька та колишній заступник директора школи. 

Селищний голова Людмила Червонецька у своєму виступі зазначила: «Ця перемога– приклад великого патріотизму, самовідданої праці та могутнього духу. Вашими здобутками пишається країна та Тростянецька громада. Кожне ваше досягнення – це наша гордість, кожна перемога – наше натхнення». Вона вручила борчині подарунки.

Також є людина, яка завжди підтримує Лілю, але, на жаль, не може бути поруч. Батько – Сергій Маланчук шостий рік на війні. Зараз на Світлодарській дузі, в складі 9 батальйону 59 бригади виконує почесний та водночас важкий обов’язок  - боронить країну від агресора.

Аби мати можливість рахувати дні до зустрічі з донькою та усією родиною, були виготовлено календарі із зображенням чемпіонки та передані захисникові на фронт. Також частину з автографом зірки було роздано усім охочим на пам'ять про сьогоднішню подію.

Віце-чемпіонка подякувала усім присутнім за теплу зустріч та за те, що вболівали під час змагань.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь