A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Директор Тростянецького селищного комунального Центру культури та дозвілля прийняла участь у творчому заході

Дата: 27.01.2021 13:34
Кількість переглядів: 1528

Фото без опису

Ми живемо у дивному, доброму  світі

Варто тільки нам очі відкрити і душу.

Не потрібно багато, щоб просто летіти.

Можна бути у небі й ходити по суші.

 

Не потрібно багато, всього лиш кохати.

Вірно й щемно, а іноді навіть таємно.

Може деколи тихо у пісні страждати,

Бо страждання в коханні - то є невід'ємне.

 

Варто тільки відкрити людину у собі.

Не боятися слів і лихих пересудів.

Ми живемо у світі де вдосталь є злоби.

Лиш кохання й добра звісно більше у людях.

Таким віршем розпочала свій виступ директор Тростянецького селищного комунального Центру культури та дозвілля Світлана Баламут - Осоховська, яка була запрошена на захід "Літературне життя Поділля», що проводився 26 січня на базі  ВСП "Ладижинський фаховий коледж Вінницького національного  аграрного університету".

На літературну подію завітали студенти закладу разом із активом бібліотечної ради.

Організатор заходу – бібліотекар, член Спілки слов'янських письменників України Світлана Кринична.

Проведення літературного вечору спрямований на підвищення загальнокультурного рівня розвитку студентів та збагаченню їх літературного кругозору, впливає на їх думки й почуття, спонукає замислитися над власною поведінкою, ставленням до світу і людей, розвиває творчі можливості дітей та їхні організаторські здібності,  удосконалює володіння рідною мовою.

Мабуть усі жителі та гості нашої громади мали можливість побачити творчі роботи колективу Тростянецького селищного комунального Центру культури та дозвілля, яким уміло керує Світлана Баламут - Осоховська, та можливо хтось не знає, що вона поет – прозаїк. Її твори ввійшли до літературного журналу «Барви» та «Вінницький край», альманахів «Дух землі», «Україна в огні», до часопису «Антологія сучасної української літератури» видавництва «Лілія», до поквартальних альманахів «Скіфія» (2015 р., 2016 р.), до часопису «Сучасна новелістика та лірика України» (2015 р. видавництва «Склянка часу»),  фотоальбому «Одвічна Вінниччина. Вінниччина у світлинах та слові» (2017 р.), до літературно-краєзнавчого збірника «Русалка Дністровая» (2020 р., видавець О. О. Євенюк, Житомир), до обласних альманахів і спільних збірок з членами літературно-мистецького об’єднання  «Автограф», «І музика, і слово, і сльоза», літературно-мистецького гурту «Зимова вишня» з однойменною назвою «Зимова вишня» та районного літературно-мистецького об’єднання «Стожари» м. Ладижин, до однойменної збірки «Стожари» та «У горнилі часу». Вірші звучали по обласному радіо та телебаченню «Вінтера» у програмі «Екватор дня», «Літературна світлиця». Призер, лауреат та дипломант багатьох всеукраїнських музично-поетичних фестивалів та конкурсів. З 2020 року член Спілки Слов’янських письменників України та голова міжрайонної організації спілки слов’янських письменників України. На сьогоднішній день подала до друку збірку віршів «Інша», роман «Нічна сповідь», на межі завершення історична книга про селище Тростянець «Тростянець крізь призму часу» та збірка віршів про кохання, «Таких, як ти, чекають все життя…». Рядки її поезій щемливо бентежні. Чутлива і ніжна, вона сприймає життя в першу чергу почуттям, тому вони ніби про кожного з нас, про наші поривання душі. Вічним натхненням для неї залишається рідне селище.

Світлана Юхимівна розповіла присутнім про свій творчий шлях, зачитала свої вірші та уривок з книги. Також вона зробила приємний подарунок на згадку та подарувала книги для бібліотеки закладу. Також поповнила бібліотечний фонд коледжу літературно-краєзнавча збірка «Русалка Дністровая» (2020 р.) продемонстрована в ході заходу. До неї увійшли вірші членів Спілки слов'янських письменників України – Світлани Баламут-Осоховської та Світлани Криничної.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь