A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

А ти зареєстрував потужність?

Дата: 02.02.2021 11:06
Кількість переглядів: 541

Фото без опису

Тростянецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє:

Відповідно до ст. 25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" п.1.3. "Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру операторів ринку та надання інформації  з нього заінтересованим суб’єктам" затверджено наказом  Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016р. № 39 (реєстрація Мін’юсту від  12 березня 2016 року №385/28512). Оператори ринку,  які провадить діяльність, що не вимагає  отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язанні зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та або обігу харчових продуктів.

Зазначений обов’язок поширюється на операторів ринку які провадять свою діяльність пов’язану з:

  • Первинним виробництвом продукції (у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин;
  • Транспортування (надання послуг з перевезення харчових продуктів);
  • Зберігання харчових продуктів, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°С;
  • Роздрібною торгівлею харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності-магазини, лотки з реалізації;
  • Закладами громадського харчування (ресторани, бари, кафе, пі церії, їдальні, тощо);

-     Виробництво харчових продуктів інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного  походження.

Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку харчових продуктів.

Для державної реєстрації оператор ринку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужності (а також внесення змін), зобов’язаний подати (надіслати) до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності.

Оператор ринку, який використовує потужність, на яку не вимагається законодавством отриманання експлуатаційного дозволу, зобов'язаний негайно подати заяву про державну реєстрацію такої потужності до Головного управління Держродсплживслужби.

При порушенні  вимог законодавства про харчові продукти передбачена відповідальність у накладання штрафу, відповідно до пункту 1 ст. 65 IX Закону України «Про державний контроль за виконанням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», а саме на юридичних осіб у розмірі двадцяти  мінімальних заробітних плат (120000 гривень), на фізичних осіб-підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат (66000 гривні).

За детальною інформацією звертатися в Тростянецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (смт. Тростянець, вул. Калинова 23; тел.. 2-29-81; 2-27-74).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь