A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Завершено роботи з реконструкції системи водопостачання і водовідведення Оляницького ЗЗСО І-ІІІ ст.

Дата: 03.02.2021 13:47
Кількість переглядів: 886

Фото без опису

Оляницький ЗЗСО І-ІІІ ст. побудована 1988 році та розрахована на 320 учнів.

Протягом багатьох років учасники освітнього процесу споживали воду із громадської криниці, яка знаходиться від школи на відстані 50 м. Це призводило до ряду проблем, які щороку виникали: не завжди якісна вода, недостатня кількість води, незручності у споживанні тощо.

Система водовідведення та каналізаційна система у закладі були введені в експлуатацію із порушенням технічних вимог. Це призводило до того, що стоки постійно виходили на поверхню у харчоблоці. Через відсутність центрального водопостачання не було води у приміщені шкільної котельні. Неякісна питна вода, незадовільний стан каналізаційної системи та внутрішніх вбиралень, недоукомплектування шкільної котельні створювали некомфортні та небезпечні умови для перебування працівників закладу та школярів у приміщені школи, та існувала загроза їх життю та здоров’ю.

З ініціативи селищного голови Людмили Червонецької адміністрація загальноосвітнього закладу за підтримки старости села Любові Горбенко розробила проєкт "Реконструкція системи водопостачання і водовідведення Оляницького ЗЗСО І-ІІІ ст.».

Завдяки фінансовій допомозі БФ "МХП-Громаді" та ПрАТ «Зернопродукт МХП», які неодноразово допомагали втілювати ідеї в життя та не стоять осторонь проблем,  протягом короткого періоду були виконані роботи по будівництву водогону до шкільної котельні, реконструкції зовнішньої каналізації, ремонт системи опалення в котельні, проведено внутрішній водопровід до вбиралень, встановлено резервний насос для перекачування води. Загальна вартість виконаного проєкту становить 161000 грн.

В результаті реалізації проєкту було досягнуто безперебійне постачання навчального закладу якісною питною водою, поліпшено санітарні умови перебування у закладі учасників освітнього процесу, попереджено захворюваність дітей та працівників школи, пов'язаних із вживанням неякісної питної води.

Роботи розпочались 04 січня цього року і ось 02 лютого до закладу завітали безпосередньо причетні до реалізації проєкту аби підбити підсумки та оглянути якість виконаних робіт.

В ході заходу директор школи Тетяна Довбня висловила велику вдячність від імені працівників закладу та батьків, громадськості села та вручила подяки за співпрацю в реалізації проєкту керівнику соціальних проєктів БФ «МХП– Громаді» у Вінницькому регіоні Петру Андрійцю, селищному голові Людмилі Червонецькій, старості села Любові Горбенко.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь