Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області інформує

Дата: 04.02.2021 10:22
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

Головне управління  Пенсійного фонду України у Вінницькій області повідомляє, що починаючи з січня 2021 року установи, організації, підприємства та підприємці, які мають найманих працівників, вже не подають щомісячний звіт з ЄСВ Додаток 4.  Наказом Міністерства фінансів України №773 від 15.12.2020р. вводиться нова щоквартальна звітність, що об’єднала звітність з ЄСВ та ПДФО, яка буде подаватись починаючи з 1 кварталу 2021 року.

Страхувальники, які ліквідуються до 28.02.2021р., подають стару щомісячну звітність по ЄСВ Додаток 4  (зі змінами по наказу Міністерства фінансів №670 від 05.11.2020р.).

Відповідно до Законів України від 19 вересня 2019 року N 115-IX "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та від 19 вересня 2019 року N 116-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб"  Міністерство фінансів України видало наказ №773 від 15.12.2020р., яким змінило форми звітності з ЄСВ та ПДФО, а саме об’єднало ці звіти.

Перший раз нову об’єднану звітність установи, організації, підприємства та підприємці, які мають найманих працівників, зобов’язані  подавати вже за 1 квартал 2021 року.

У зв’язку з цим відміняється щомісячна звітність з ЄСВ. За січень 2021 року її вже не треба подавати. Виключенням є страхувальники, які ліквідуються (ліквідація, реорганізація з створенням нової юридичної особи, приєднання до іншої юридичної особи і т.д.)  до 28.02.2021 року, вони подають щомісячну звітність Додаток 4 зі змінами по наказу Міністерства фінансів №670 від 05.11.2020р.

В новій квартальній звітності буде необхідно подавати суми заробітної плати помісячно в окремих таблицях , тобто 3 таблиці за кожен місяць по ЄСВ,  3 таблиці за кожен місяць по ПДФО . Новим є також  необхідність відображення військового збору по кожній особі в розрізі місяців в таблиці по ПДФО.

В формі Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого на користь платників податків, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску суми доходів та нарахування внесків відображаються в 3 колонках помісячно.

Підприємці,  особи, що забезпечують роботою себе самі, члени фермерських господарств за 2020 рік подають у строк до 10 лютого 2021 року звітність за старою формою зі змінами по наказу Міністерства фінансів №670 від 05.11.2020р..

Зміни торкнулися лише форм подання  звітності, строки сплати нарахованих податків та зборів не мінялись.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних