A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області інформує

Дата: 04.02.2021 10:22
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

Головне управління  Пенсійного фонду України у Вінницькій області повідомляє, що починаючи з січня 2021 року установи, організації, підприємства та підприємці, які мають найманих працівників, вже не подають щомісячний звіт з ЄСВ Додаток 4.  Наказом Міністерства фінансів України №773 від 15.12.2020р. вводиться нова щоквартальна звітність, що об’єднала звітність з ЄСВ та ПДФО, яка буде подаватись починаючи з 1 кварталу 2021 року.

Страхувальники, які ліквідуються до 28.02.2021р., подають стару щомісячну звітність по ЄСВ Додаток 4  (зі змінами по наказу Міністерства фінансів №670 від 05.11.2020р.).

Відповідно до Законів України від 19 вересня 2019 року N 115-IX "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та від 19 вересня 2019 року N 116-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб"  Міністерство фінансів України видало наказ №773 від 15.12.2020р., яким змінило форми звітності з ЄСВ та ПДФО, а саме об’єднало ці звіти.

Перший раз нову об’єднану звітність установи, організації, підприємства та підприємці, які мають найманих працівників, зобов’язані  подавати вже за 1 квартал 2021 року.

У зв’язку з цим відміняється щомісячна звітність з ЄСВ. За січень 2021 року її вже не треба подавати. Виключенням є страхувальники, які ліквідуються (ліквідація, реорганізація з створенням нової юридичної особи, приєднання до іншої юридичної особи і т.д.)  до 28.02.2021 року, вони подають щомісячну звітність Додаток 4 зі змінами по наказу Міністерства фінансів №670 від 05.11.2020р.

В новій квартальній звітності буде необхідно подавати суми заробітної плати помісячно в окремих таблицях , тобто 3 таблиці за кожен місяць по ЄСВ,  3 таблиці за кожен місяць по ПДФО . Новим є також  необхідність відображення військового збору по кожній особі в розрізі місяців в таблиці по ПДФО.

В формі Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого на користь платників податків, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску суми доходів та нарахування внесків відображаються в 3 колонках помісячно.

Підприємці,  особи, що забезпечують роботою себе самі, члени фермерських господарств за 2020 рік подають у строк до 10 лютого 2021 року звітність за старою формою зі змінами по наказу Міністерства фінансів №670 від 05.11.2020р..

Зміни торкнулися лише форм подання  звітності, строки сплати нарахованих податків та зборів не мінялись.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь