A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«Перша хвиля», вакцинація: мобільні бригади виїжджатимуть до колективів

Дата: 12.02.2021 15:36
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

Україна максимально спростила процес реєстрації вакцини. Верховна Рада України ухвалила законопроект, який спрощує процес реєстрації лікарських засобів, які необхідні для боротьби з COVID-19 та схвалені для екстреного застосування.

Вакцинальна кампанія має зрозумілі та чіткі етапи. Для їхньої розробки населення України розподілено за групами пріоритетної вакцинації. До цих груп належать найбільш уразливі до COVID-19 особи та люди, від яких залежить забезпечення життєдіяльності країни. Здебільшого це ті, хто взаємодіє з великою кількістю людей, критичні для збереження системи охорони здоров’я працівники, а також ті, хто має ризик отримати серйозні ускладнення. Усього таких груп дев’ять.

Виокремлено п’ять етапів вакцинації, протягом яких заплановано імунізувати майже все населення України. Залежно від доступності вакцини, етапи можуть відбуватися паралельно.

Зауважимо, що у рамках «першої хвилі» вакцинації, передбачається використання вакцин виробництва Pfizer/BioNTech, отриманих через механізм COVAX AMC. Зважаючи на те, що поставки вакцин для етапу «першої хвилі» будуть обмежені, планується першочергово вакцинувати медичних працівників, які безпосередньо надають медичну допомогу хворим на COVID-19 (як на базі стаціонарів, так і в екстреній медичній допомозі тощо).

Нагадуємо, 8 лютого Кабмін заборонив в Україні реєстрацію вакцин, які розробляли чи виробляють в Росії.

Вакцинація в рамках «першої хвилі» буде здійснена із залученням мобільних бригад, які здійснюватимуть виїзди до місць перебування організованих колективів.

Загалом, під час першого етапу спершу будуть вакциновані:

  • всі працівники мобільних бригад з вакцинації;
  • всі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють в ЗОЗ де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19;
  • всі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на коронавірусну хворобу COVID-19; 
  • всі працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв; 
  • люди, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо); 
  • працівники спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку тощо);
  • військовослужбовці (включаючи Збройні Сили України та Національну гвардію України), які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України.

Як зазначив Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, в області сформовано 20 мобільних бригад для проведення вакцинації на 1 та 2 етапі, до яких залучено 121 працівник «первинки»: 20 водіїв, 41 лікаря і 60 медичних сестер.

«На наступні етапи сформовано додатково 34 бригади, які будуть задіяні у разі потреби. Важливо, що вінницькі медики застраховані: третє місце зайняла область за кількістю застрахованих від COVID-19 медпрацівників - 3 500. На І етапі заплановано вакцинувати 9,5 тисяч вінничан, на ІІ етапі - 88,6 тисяч», - зауважив Сергій Борзов.

 

Джерело: Вінницька ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь