A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2021 13:10
Кількість переглядів: 1571

Фото без опису

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня в 1989 році завершилось повне виведення Радянських військ із Афганістану.

Сьогодні, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан на території громади провели низку заходів, у яких взяли участь: заступник селищного голови Володимир Маснюк, начальник Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради Тетяна Шерстюк, директор КЗ «Тростянецький селищний Центр культури та дозвілля» Світлана Осоховська, голова Тростянецької спілки ветеранів Афганістану «Саланг» Володимир Корнієнко, учасники бойових дій в Афганістані, представники ЗМІ.

На центральній площі селища на честь загиблих воїнів-афганців – уродженців Тростянеччини, відбувся мітинг пам’яті.

Хвилиною мовчання було вшановано тих, хто пожертвував власним життям заради мирного майбутнього та покладено квіти до підніжжя Меморіалу пам’яті воїнам-інтернаціоналістам.

Далі - у селищному Центрі культури та дозвілля відбулися урочисті заходи з нагоди 32-річниці з дня виведення військ з Афганістану.

Із побажаннями добра і здоров’я, мирного неба звернулися до присутніх заступник селищного голови Володимир Маснюк та наголосив, що покоління воїнів-інтернаціоналістів сьогодні є прикладом і наставниками для нинішніх захисників українських кордонів, адже їх військовий досвід не почерпнути із жодних джерел.

Звертаючись до своїх побратимів та присутніх, голова Тростянецької спілки ветеранів Афганістану «Саланг» Володимир Корнієнко нагадав, що Спілці виповнилось 30 років. Засновником спілки і першим її головою був Олександр Булан. Через чотири роки його змінив Володимир Горшков. З 2003 року спілку очолює сам Володимир Петрович.

За героїзм, мужність, проявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 32-ї річниці  виведення радянських військ з Республіки Афганістан, та з нагоди 30-ти річчя Тростянецької спілки ветеранів Афганістану «Саланг» подяками Тростянецької селищної ради відзначено учасників бойових дій в Афганістані Олександра Оголенка, Анатолія Шарта, Володимира Павшукова, Михайла Ткача, Володимира Корнієнка.

Після завершення урочистої частини учасників бойових дій на території інших держав привітали працівники селищного Центру культури та дозвілля.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь