A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Вінницькій області виповнилось 89 років!

Дата: 01.03.2021 09:06
Кількість переглядів: 353

27 лютого 1932 року, рівно 89 років тому, Постановою 4-ї позачергової сесії ВУЦВК ХІІ скликання, разом із ще чотирма областями, була утворена Вінницька область. До її складу тоді увійшла 71 адміністративно-територіальна одиниця: два міста обласного підпорядкування (Вінниця, Бердичів) та 69 районів сучасних Хмельницької, Вінницької та частини Житомирської областей. Її територія займала 5 млн 249 тис. га землі, на якій проживало 5,1 млн осіб.

В той час Вінницька область вважалася найбільш заселеною частиною України. Протягом 1957-1962 pоків вона зазнала значних територіальних змін. Наразі територія Вінниччини – це 4,5% території України.

Ще донедавна Вінниччина мала у своєму складі 27 районів, 18 міст, 29 селищ міського типу та 1466 сіл із населенням майже 1млн 600 тис чол. (за даними 2016 року).

З 2020 року, в результаті адміністративно-територіальної реформи в Україні, Вінницька область налічує 6 районів: Вінницький, Гайсинський,  Жмеринський, Могилів-Подільський, Тульчинський  та Хмільницький.

В розрізі нових районів  утворено 63 територіальні громади, які наразі перебирають на себе значну частину повноважень виконавчої влади.

Вінниччина –  могутній аграрний регіон, який тримає першість у державі за багатьма показниками, зокрема – із валового збору зернових культур, виробітку цукру, соняшнику, картоплі, а також м’яса та яєць.

Агросектор краю об’єднує понад 2 тис. сільгоспформувань. Серед областей України, Вінниччина є найпотужнішим регіоном держави з виробництва продукції садівництва та вирощування посадкового матеріалу.

Вінницька область живе єдиним економічним, політичним і культурним життям з усією Україною. Сьогодні регіон впевнено дивиться у майбутнє,  розвиваючи інфраструктуру як у великих містах так і в сільській місцевості. За президентською програмою «Велике будівництво» в області збудовані заводи, лікарні, мости, школи, стадіони, сільські амбулаторії, прокладені сотні кілометрів нових доріг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь