A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Залучення інвестицій – нові можливості для розвитку громад

Дата: 29.03.2021 15:10
Кількість переглядів: 792

Для залучення додаткових фінансових ресурсів та інвестицій для реалізації проєктів розвитку територіальні громади часто змушені залучати інвесторів або шукати гранти. Тростянецька громада не виключення.

26 березня пройшла ознайомлювальна зустріч між керівництвом громади та потенційним інвестором. Це високотехнологічне підприємство  з переробки кукурудзи на крупи та борошно потужністю 100 тисяч тонн продукції  на рік ТОВ «Дакса Бунге». 

Будівництво  цього підприємства розпочато в квітні 2019 року та завершено у 2020. Сума загальних  капіталовкладень склала 14 мільйонів доларів. Інвесторами є дві іноземні компанії з Іспанії та США.   Це підприємство компанії «Дакса Груп» перше в Україні та десяте  у Європі. 80 відсотків продукції йде на експорт. Принцип компанії – максимальна автоматизація процесів і мінімальне використання ручної праці. 

На підприємстві встановлена перша в Україні сушарка, яка висушує кукурудзу за температури 90 градусів, хоч зазвичай  це робиться при температурі 130-140 градусів. Таке «бережливе сушіння» дозволяє зберегти більше корисних компонентів кукурудзи. Продукція заводу може використовуватися в різних галузях промисловості, починаючи від пивної і закінчуючи харчовою – виробництвом снеків, випічки та кондитерських виробів та для приготування різних страв. 

Безперечно, що таке потужне і сучасне підприємство як ТОВ «Дакса Бунге Україна», що працює на території Тростянецької громади - це не тільки розширення робочих місць, але й додаткові надходження до місцевого бюджету і  новий поштовх до розвитку аграрної галузі.

В ході зустрічі обговорено плани розвитку селища Демківське,  на території якого і власне знаходиться підприємство, зокрема: можливе будівництво зовнішніх мереж і споруд водопостачання та дороги, що з’єднує селище і село Демківка.

Селищний голова Людмила Червонецька висловила надію на подальшу співпрацю після більш детального вивчення питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь