A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

П'ять проєктів Тростянецької селищної ТГ візьмуть участь в конкурсі Вінницької обласної ради «Комфортні громади»

Дата: 30.03.2021 15:20
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

Таке рішення ухвалили абсолютно одностайно усі депутати селищної ради на засіданні 11 сесії.

Також ухвалили перелік проєктів, які подаються на участь у конкурсі Тростянецької селищної територіальної громади:

-«Комфортні умови навчання – щасливе майбутнє Глибочанського закладу освіти»;

-«Інтерактивні технології  – нові можливості для дітей з особливими освітніми потребами»;

- «Безпечна громада»;

- «Селищній школі – сучасний спортивний зал»;

-«Естетика глядацької зали Тростянецького селищного Центру культури та дозвілля».

Розповідаємо про кожний із них в окремій рубриці.

Отож, «Безпечна громада».

Сучасний світ швидко змінюється. А отже, правила безпечного існування в ньому теж. В останні роки на території держави значно загострилась проблема поширення наркотиків, погіршилась криміногенна ситуація, збільшилась кількість крадіжок, випадків прояву вандалізму, ДТП на дорогах та інших правопорушень. На жаль, трапляються випадки поширення наркотичних засобів на територіях навчальних закладів, тому окрему увагу необхідно приділити безпеці учнів в загальноосвітніх школах територіальної громади, адже безпека дітей, це першочерговий показник безпечної громади. Ці та багато інших проблем підштовхують до пошуку нових альтернативних підходів до забезпечення громадської безпеки.

Керівництво Тростянецької селищної ради постійно працює над створенням комфортних та безпечних умов  в громаді. Так протягом 2016 – 2019  років в селищі встановлено 23 відеокамери на усіх в’їздах, зонах відпочинку та основних місцях скупчення громадян. У 2020 році, завдяки перемозі в 17 обласному конкурсі проєктів  розвитку територіальних громад у Вінницькій області проєкту «Облаштування ситуацФото без описуійного центру в рамках створення центру безпеки Тростянецької ОТГ» створено та облаштовано Ситуаційний  центр, придбано ще 4 відеокамери. Вся інформація, яку цілодобово фіксують 27 камер відеонагляду  надходить на сервер ситуаційного центру та може бути доступною до перегляду на протязі 20 днів. Реалізація даного проєкту на території селища посприяла зменшенню правопорушень саме в тих місцях, де встановлено камери відеоспостережень.

Після приєднання до територіальної громади ще 25-ти населених пунктів проблемних місць, в яких найчастіше трапляються правопорушення, набагато збільшилось. Відсутність технічних засобів для реєстрації та відеоспостереження в громадських місцях цих населених пунктів значно погіршує громадську безпеку та унеможливлює своєчасне реагування на випадки правопорушень. Ресурси місцевого бюджету обмежені, тому для вирішення ситуації був написаний проєкт «Безпечна громада» для участі в Конкурсі Вінницької обласної Ради «Комфортні громади». У разі перемоги, в ході реалізації проєкту будуть придбані: відеокамери та реєстратори для встановлення у всіх загальноосвітніх навчальних закладах населених пунктів громади, серверне обладнання,  відеокамери з штучними аналітичними можливостями щодо розпізнавання державних номерних знаків, марки і кольору транспортних засобів на території громади з подальшою інтеграцією зображення з них до ІП «Гарпун» ІПНП, та Тростянецького відділення поліції.

Надіємося на перемогу в конкурсі аби мати можливість створити безпечне та комфортне середовище для жителів Тростянецької територіальної громади з урахуванням нового адміністративно-територіального устрою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь