A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Юні тростянчани поповнять лави Збройних Сил України

Дата: 01.04.2021 12:37
Кількість переглядів: 2426

Фото без опису

                          

                                 Молюсь за Тебе, Україно!

                                 За мирні небо і поля,
                                 За рідну мову солов’їну,
                                 За незнищенність кобзаря.


                                 Молюсь за кожного солдата,
                                 За мужність кожного бійця,
                                 Щоб не ридала жодна мати,
                                 Щоб спокій зцілював серця.

 

 

Указом Президента України від 24.02.2021 р. №71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році» визначені строки весняного призову громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України в 2021 році, які припадають на квітень – червень.

Тож сьогодні відбулися урочисті проводи 12-ти юнаків Тростянецької громади на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Селищний голова Людмила Червонецька звернулася до присутніх матерів, близьких та рідних призовників зі словами подяки за виховання гідних синів, за формування у їх свідомості поваги до військової служби та необхідності виконання військового обов’язку.

«Військова служба була, є й завжди буде однією з найпрестижніших служб, саме на неї покладається відповідальність за мирне небо, спокій родин та щастя дружин і матерів. Сьогодні на Сході України відбувається військовий конфлікт, на захист державного суверенітету та територіальної цілісності нашої країни встали найкращі її сини. Впевнена, що отримавши військовий досвід, ви не залишите цієї справи, у майбутньому будете вдосконалювати та розвивати отримані вміння та навички», - зауважила очільниця громади.

Із напутніми словами звернувся до призовників військовий комісар Тростянецького об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Сергій Стоколос, також він запевнив батьків, що юнаки не будуть допускатися на лінію фронту в Операції об’єднаних сил.

Хвилюючим моментом заходу став виступ матері одного з призовників – Раїси Бесараб, яка від імені батьків, сини яких ідуть в армію, висловила надію, що хлопці через рік служби повернуться живими та здоровими, побажала, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку.

Також до виступу було запрошено Андрія Басараба, який висловив своє бажання служити Батьківщині та від імені призовників запевнив, що вони з честю виконають почесний обов’язок громадянина України.

За традицією, на мирну військову службу благословив Митрофорний протоієрей помістної церкви України Тростянецького благочиння Михайло Торбахевич. 

В ході заходу кожен із призовників отримав від місцевої влади грошову винагороду передбачену Програмою Тростянецької селищної ради на 2021-2023 роки "Про військово-патріотичне виховання, підготовку молоді до військової служби в Збройних Силах України". 

Святковий настрій присутнім подарували виступи народних колективів художньої самодіяльності Тростянецького селищного комунального Центру культури та дозвілля.

Служба в армії, яка є важливим моментом життя кожного призовника, безперечно, стане для них цікавою сторінкою життя, адже лави Збройних Сил України – це справжня чоловіча школа мужності та доблесті, наполегливості та гарту, честі та совісті. Сьогодні Батьківщина довіряє нашим майбутнім військовослужбовцям найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі.

Тож в добру, щасливу дорогу!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь