Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм

Дата: 02.04.2021 17:26
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

Фахівці комунальної установи «Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр підготували виставку літератури до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.  На сьогодні в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти виховується двоє діточок з розладом аутистичного спектру (РАС)  та п’ятеро  учнів навчаються в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти.  В закладах освіти здійснюється психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, а розлад аутистичного спектру належить до категорії особливих освітніх потреб. В Тростянецькому ІРЦ діти отримують корекційно-розвиткові послуги, батькам надаються консультації щодо особливостей розвитку, виховання, адаптації в дитячому колективі, навчальній діяльності. 

Надзвичайно важливим в роботі з дітьми є раннє виявлення розладів спектру аутизму. Скринінгова методика CASD це швидкий та надійний спосіб діагностики аутизму у дітей без урахування вікової категорії, рівня розумового розвитку, або ступеня прояву розладів. Саме завдяки своєчасному виявленню, діагностуванню порушення, враховуючи особливості харчування, дотримання режиму дня та інші особливості розвитку, соціальної взаємодії з оточуючими, діти з РАС можуть  успішно соціалізуватися і зайняти своє місце у суспільстві. Діти можуть відвідувати дитячі садочки, навчатися в звичайних школах, дружити з однолітками і розвивати свої здібності.

Фахівці КУ «Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр» готові надати інформаційну підтримку, консультації та рекомендації батькам, педагогічним працівникам щодо розладу аутистичного спектру.

 

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних