A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм

Дата: 02.04.2021 17:26
Кількість переглядів: 515

Фото без опису

Фахівці комунальної установи «Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр підготували виставку літератури до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.  На сьогодні в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти виховується двоє діточок з розладом аутистичного спектру (РАС)  та п’ятеро  учнів навчаються в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти.  В закладах освіти здійснюється психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, а розлад аутистичного спектру належить до категорії особливих освітніх потреб. В Тростянецькому ІРЦ діти отримують корекційно-розвиткові послуги, батькам надаються консультації щодо особливостей розвитку, виховання, адаптації в дитячому колективі, навчальній діяльності. 

Надзвичайно важливим в роботі з дітьми є раннє виявлення розладів спектру аутизму. Скринінгова методика CASD це швидкий та надійний спосіб діагностики аутизму у дітей без урахування вікової категорії, рівня розумового розвитку, або ступеня прояву розладів. Саме завдяки своєчасному виявленню, діагностуванню порушення, враховуючи особливості харчування, дотримання режиму дня та інші особливості розвитку, соціальної взаємодії з оточуючими, діти з РАС можуть  успішно соціалізуватися і зайняти своє місце у суспільстві. Діти можуть відвідувати дитячі садочки, навчатися в звичайних школах, дружити з однолітками і розвивати свої здібності.

Фахівці КУ «Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр» готові надати інформаційну підтримку, консультації та рекомендації батькам, педагогічним працівникам щодо розладу аутистичного спектру.

 

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Тростянецької селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь