A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

До уваги жителів Тростянецької селищної територіальної громади!

Дата: 09.04.2021 15:20
Кількість переглядів: 935

Фото без опису

Ні для кого не секрет, що купуючи алкогольну та тютюнову продукцію при умові наявності чеку, покупець бере участь у наповненні місцевого бюджету, від чого залежить ремонт доріг, благоустрій, якість та комфорт життя в громаді.

Проте, суттєвою проблемою являється неготовність продавців працювати згідно з буквою закону. Далеко не кожен підприємець, який реалізовує продаж підакцизних товарів, готовий видавати чек за покупку. Причини у кожного різні: хто мотивує своє рішення закриттям касового апарату у вечірню пору, хто цілеспрямовано «забуває» надати чек. Для чого все це робиться, знає кожен...

Обов’язок кожного покупця вимагати чек на придбану тютюнову та алкогольну продукцію, адже 5% від продажу надходить до місцевого бюджету у вигляді акцизного податку і ці кошти спрямовуються на розвиток громади.

Звісно, багато хто з покупців соромиться вимагати чек у продавця, багато хто не бачить у цьому потреби, проте кожен повинен усвідомити, що, окрім того, що це ваша допомога громаді, це ще також і ваш захист. Чек – це підтвердження здійснення платіжної операції, без його наявності ви не зможете пред’явити підприємцю претензії у разі неякісної продукції.

Досить часто бувають ситуації, коли продавець категорично відмовляється надавати чек, в такому разі, покупець  має право згідно з Законом України «Про захист прав споживачів» написати заяву до Головного управління держаної податкової служби у Вінницькій області та до відділу Захисту прав споживачів Головного управління Держспоживслужби Вінницької області, в іншому випадку, просто відмовитись від покупок в магазині, який своєю діяльністю порушує норми законодавства. Варто зазначити, що у зв’язку зі змінами в Податковому кодексі, в деяких випадках можливе повернення  частини оплаченої суми покупцю.

Нагадаємо, що кожен покупець має також можливість перевірити дійсність отриманих фіскальних касових чеків через електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який знаходиться у відкритій частині Електронного кабінету, доступ  до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check

Для пошуку та перегляду фіскального касового чека необхідно ввести: фіскальний номер РРО, дату та час видачі чеку (для традиційних РРО). Перевірка чеку через електронний сервіс, встановлення достовірності його даних та факту передачі до ДПС, є запорукою захисту прав громадян як споживачів, а також запобіжником зловживань під час здійснення розрахункових операцій.

У разі невидачі чека або видачі недійсного чека під час продажу товарів чи наданні послуг, споживачі мають можливість звернутися до ДПС України за номером телефону 0800 501 007 (напрямок «4»), або ж написати скаргу на електронну адресу idd@tax.gov.ua.

 

Управління фінансів Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь