Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

До уваги жителів Тростянецької селищної територіальної громади!

Дата: 09.04.2021 15:20
Кількість переглядів: 945

Фото без опису

Ні для кого не секрет, що купуючи алкогольну та тютюнову продукцію при умові наявності чеку, покупець бере участь у наповненні місцевого бюджету, від чого залежить ремонт доріг, благоустрій, якість та комфорт життя в громаді.

Проте, суттєвою проблемою являється неготовність продавців працювати згідно з буквою закону. Далеко не кожен підприємець, який реалізовує продаж підакцизних товарів, готовий видавати чек за покупку. Причини у кожного різні: хто мотивує своє рішення закриттям касового апарату у вечірню пору, хто цілеспрямовано «забуває» надати чек. Для чого все це робиться, знає кожен...

Обов’язок кожного покупця вимагати чек на придбану тютюнову та алкогольну продукцію, адже 5% від продажу надходить до місцевого бюджету у вигляді акцизного податку і ці кошти спрямовуються на розвиток громади.

Звісно, багато хто з покупців соромиться вимагати чек у продавця, багато хто не бачить у цьому потреби, проте кожен повинен усвідомити, що, окрім того, що це ваша допомога громаді, це ще також і ваш захист. Чек – це підтвердження здійснення платіжної операції, без його наявності ви не зможете пред’явити підприємцю претензії у разі неякісної продукції.

Досить часто бувають ситуації, коли продавець категорично відмовляється надавати чек, в такому разі, покупець  має право згідно з Законом України «Про захист прав споживачів» написати заяву до Головного управління держаної податкової служби у Вінницькій області та до відділу Захисту прав споживачів Головного управління Держспоживслужби Вінницької області, в іншому випадку, просто відмовитись від покупок в магазині, який своєю діяльністю порушує норми законодавства. Варто зазначити, що у зв’язку зі змінами в Податковому кодексі, в деяких випадках можливе повернення  частини оплаченої суми покупцю.

Нагадаємо, що кожен покупець має також можливість перевірити дійсність отриманих фіскальних касових чеків через електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який знаходиться у відкритій частині Електронного кабінету, доступ  до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check

Для пошуку та перегляду фіскального касового чека необхідно ввести: фіскальний номер РРО, дату та час видачі чеку (для традиційних РРО). Перевірка чеку через електронний сервіс, встановлення достовірності його даних та факту передачі до ДПС, є запорукою захисту прав громадян як споживачів, а також запобіжником зловживань під час здійснення розрахункових операцій.

У разі невидачі чека або видачі недійсного чека під час продажу товарів чи наданні послуг, споживачі мають можливість звернутися до ДПС України за номером телефону 0800 501 007 (напрямок «4»), або ж написати скаргу на електронну адресу idd@tax.gov.ua.

 

Управління фінансів Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних