A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Казкар української літератури - Оксана Іваненко

Дата: 13.04.2021 08:00
Кількість переглядів: 646

Фото без опису

Серед найвідоміших казкарів української літератури почесне місце займає Оксана Іваненко, творчий діапазон якої надзвичайно широкий.

Вона пише казки й оповідання, повісті, нариси, історико-біографічні романи. Пише для малюків, які вперше розкрили буквар, для юнаків, що серйозно замислюються над сенсом життя, а також і для дорослих. Всі її книжки, хоча б кому вони адресувалися, сповнені гарячим трепетом життя та чарують своєю безпосередністю і щирістю.

Провідна тема і мета творчості Оксани Іваненко – навчити дітей добре бачити і розуміти все навколо, глибоко проникати в складні взаємини поміж людьми, розпізнавати – хто справжній друг, а хто ворог, і головне – ніколи не бути байдужим до людей, великими очима бачити і розуміти свої власні недоліки, яких слід позбавитись, щоб стати справжніми хорошими людьми. За заслуги у розвитку дитячої літератури Оксану Іваненко було нагороджено трьома орденами «Знак пошани», орденом «Дружби народів». Письменниця удостоєна державної премії імені Т. Г. Шевченка та літературної премії імені Лесі Українки.

КЗ «Тростянецька селищна публічна бібліотека» презентує літературну гостину «Оксана Іваненко: казки написані серцем» до 115-річниці від дня народження  Оксани  Іваненко української дитячої письменниці. Див. за посиланням https://www.facebook.com/profile.php?id=100047282357903


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь