A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Чорнобиль — вічний біль

Дата: 23.04.2021 08:00
Кількість переглядів: 571

Фото без опису

Чорнобиль… Це слово стало символом печалі й скорботи, символом трагедії, що сталася 26 квітня 1986 року. Вже 35 років після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсиса.


В КЗ «Тростянецька селищна публічна бібліотека» організовано перегляд літератури «Чорнобиль крізь призму часу». Тут представлена література, це спогади ліквідаторів — очевидців Чорнобильської катастрофи. Кажуть час лікує рани. Але не їхні. Скільки б років не минуло, вони завжди з однаковою силою гіркоти та розпачу згадуватимуть ту чорну весну лихопам’ятного 1986-го. Гірка пам’ять залишається. Серед представлених видань є книги, які відкривають не всім відомі сторінки про участь наших земляків – вінничан у ліквідації наслідків атомного лиха, яке понівечило здоров’я і долі тисячі подолян.


На абонементі для дітей цю страшну подію відображено на книжковій виставці «На Чорнобиль журавлі летіли». Юні читачі можуть дізнатися про жах Чорнобильської катастрофи, який вже 35 років висить над Україною, про подробиці аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, про воєнізовані підрозділи пожежників, солдатів, лікарів, водіїв, що були кинуті на боротьбу зі смертельною радіацією і в цей час не думали про себе, а знищували осередок стихійного лиха, піклуючись про дітей, стариків, жінок та наше майбутнє.


Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…

 

КЗ «Тростянецька селищна публічна бібліотека»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь